Kuhina. Aivojeni jatkuva, ahkera kuhina. Aivojeni ja koko kehoni sisäinen kuhina.
Joku kutsuu kokemaansa kuhinaa aivojen monikaistaiseksi moottoritieksi, joka ei rauhoitu kuin nukkuessa. Näin minäkin olen asian kokenut. Joku kutsuu kuhinaa jatkuvaksi sisäiseksi levottomuudeksi tai kaaokseksi, joka pakottautuu vähän väliä purkautumaan kehosta ulos jalan vispaamisena tai tärisyttämisenä, kynsivallien nyppimisenä, ihon nysväämisenä, raapimisena, hiusten sormeiluna, siis ihan minä tahansa kehon pienenä tai suurena liikkeenä ja tarpeena vaihdella jatkuvasti asentoa. Katse voi karata ja vaellella. Niin, ja yhtäkkiä voi tulla tarve puhua, keskeyttää toinen polveilevalla puheella, jossa lopulta ei tunnu olevan päätä eikä häntää.
Ote kirjasta
Sisäisesti liian vilkas?
Kuhiseva mieli — nainen ja adhd kuvaa, millaisia piilossa olleita haasteita on ADHD-tyyppisesti oireilevilla naisilla, ja antaa välineitä oireiden tasapainottamiseen.
Tyttöjen ja naisten ADHD:ta ei tunnisteta yhtä hyvin kuin poikien. Monet peittelevät erilaisuuttaan, ja elämää leimaavat monenlaiset sisäiset ja ulkoiset kaaokset. Miten sitten voi tunnistaa itsessään piirteet, joiden syy on ADHD eli aktiivisuuden ja tarkkaavuuden häiriö tai kenties ADT eli aikuisiässä syntynyt keskittymishäiriö?
Kirja paneutuu nimenomaan naisten kokemuksiin. Se selittää, miten hermosto synnynnäisesti toimii ADHD-piirteisillä. Kun ymmärtää, miten juuri minun aivoissani ja hermostossani piirteet ilmenevät, voi kirjan avulla löytää konkreettisia keinoja, joilla omaan toimintaansa voi vaikuttaa.
Ihmisen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin perehtynyt fysioterapeutti Karita Palomäki sai itse viisikymppisenä ADHD-/ADD-diagnoosin. Hänen myötätuntoinen ja vertaistuellinen otteensa rohkaisee lukijaa olemaan itselleen armollinen, ymmärtämään kuhisevaa mieltään ja hyväksymään piirteensä. Kirjan kokemustarinat ja valaisevat esimerkit johdattavat kulkemaan kohti tasapainoisempaa elämää.