Saila Joela

Seikkailu Peikkovuorella

Mindfulness-lautapeli

  • Seikkailu Peikkovuorella
  • Seikkailu Peikkovuorella
ELLI Early Learning Oy
1 painos, 2017
Peli
Tilausnumero 793257717

kpl

Normaalihinta 97,00 € Normaali jäsenhinta 87,00 €

Seikkailu Peikkovuorella-lautapeli on leikinomainen sukellus mindfulnessin maailmaan. Se opettaa lapsille erittäin hyödyllisiä tietoisuustaitoja.

Lastenpsykologi Saila Joela kehitti Seikkailu Peikkovuorella pelin työskennellessään pääasiallisesti lasten ahdistusta ja masennusta hoitavalla klinikalla. Ahdistuneiden, pelokkaiden ja helposti jännityksestä kärsivien lasten vanhemmat toivoivat tehtäviä, joita lapsi voisi harjoitella kotona ja hankalissa tilanteissa, ja pelistä muotoutui kattava mindfulness-harjoitusten paketti, jota käyttääkseen ei tarvitse olla perehtynyt syvällisesti mindfulnessiin.

Peli on suunnattu lapsille, mutta mukana olisi hyvä olla myös aikuinen, joka lukee tehtävät ääneen ja johtaa peliä.

Mindfulness
• vahvistaa itsetuntoa,
• lisää onnellisuutta
• kehittää keskittymiskykyä, tarkkaavaisuutta ja muistia

Sen avulla oppii hallitsemaan paremmin itseään, tunteitaan, yllykkeitään ja ajatuksiaan. Mindfulnessissa harjoitellaan kykyä tuntea empatiaa itseään ja muita kohtaan. Harjoituksissa tutustutaan myös omaan kehoon ja tuntemuksiin.

Lähde mukaan seikkailuun:

Peikkovuoren näkymätön Kristallikuningatar viljelee hyvyyttä ja tietoisuutta levittäviä vuorikristallejaan. Osa Vuorenpeikoista valtaa Kristallikuningattaren linnan, mutta ne huomaavat pian, että eivät koekaan onnea, vaan muuttuvat ilkeyden ja itsekkyyden aaveiksi — sellaisiksi, jotka levittävät pahaa oloa ympäristöönsä. Ilkeys sairastuttaa Kristallikuningattaren ja hänen vuorikristallinsa, ja vain hyvyys ja empatia voivat auttaa.

Vuorenpeikot Lumo ja Taika lähtevät matkalle, tavoitteenaan levittää hyvää oloa ja tietoisuustaitoja, ja samalla parantaa vuorikristallit ja Kristallikuningatar. Matkalla he saavat suorittaakseen monenlaisia tehtäviä, joista voi saada palkkioksi vuorikristalleja.

Seikkailu Peikkovuorella mindfulness-lautapelin tehtäviä tehdessä harjoitellaan myös
• palleahengitystä
• mielenrauhoittamista
• itserohkaisua

Pelilaudan kääntöpuolella on "Tunteet pelissä"- lauta, jossa on nimettynä erilaisia tunnetiloja.

Seikkailu peikkovuorella -paketissa on:
Kaksipuolinen pelilauta, koko A2
100 tehtäväkorttia
100 vuorikristallia ja 7 kangaspussia
Noppa
Pelinappulat kuudelle
Käyttöohje

Peli sopii 2-6 pelaajalle, ikäsuositus 7v.+
Pelin kesto n. 45 minuuttia.