Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.
Varhaiserityiskasvatus
Klikkaa kuvaa avataksesi se suurempana
HINTA 45,00 €
JÄSENTARJOUS 38,00 €
LIITTYMISHINTA 4,90 €
Ostoskorissa 0 kpl
  • 2., päivitetty painos, 2019
  • ISBN 978-952-451-971-7
  • Sidottu, 366 sivua
  • Tilausnumero 637972239

Päivi PihlajaRiitta Viitala (toim.)

Varhaiserityiskasvatus

Lasta ympäröivät varhaiskasvatuksen käytännöt aiheuttavat tai lieventävät lapsen tuen tarpeita. Miten lasten yksilölliset tuen tarpeet huomioidaan ryhmämuotoisessa ympäristössä?

Varhaiserityiskasvatuksen lähtökohtana on kaikille lapsille yhteinen varhaiskasvatus, jossa lasten kehityksen ja oppimisen tuen tarpeisiin vastataan monimuotoisesti. Kaikki lähtee lapsen tilanteen kartoituksesta. Oleellista on rakentaa toimiva yhteistyö perheen kanssa ja havainnoida, mikä vaikutus ryhmän käytännöillä ja koko varhaiskasvatusympäristöllä on lapsen tuen tarpeen ilmenemiseen.

Lapset tarvitsevat eniten tukea kielen ja sosioemotionaalisen kehityksen pulmien takia. Näiden lisäksi esillä ovat muun muassa oppimisen vaikeudet, motoriset ongelmat ja vammaisuus. Kirjassa kerrotaan käytännönläheisesti, miten lapselle järjestetään hänen kasvuaan edistävä varhaiskasvatusympäristö sekä muu tarvittava tuki.

Toinen painos on päivitetty vastaamaan Varhaiskasvatussuunnitelman perusteita 2018.

Päivi Pihlaja (KT, dosentti, psykoterapeutti) työskentelee Itä-Suomen yliopistossa kasvatustieteen professorina. Hänen tutkimuksensa painopisteet ovat vuosia olleet erityis- ja varhaiskasvatus sekä lasten sosiaaliset ja emotionaaliset vaikeudet.

Riitta Viitala (KT, erityisopettaja) työskentelee erityispedagogiikan lehtorina Jyväskylän yliopistossa. Hänen tutkimuksellinen mielenkiintonsa suuntautuu erityisesti inklusiiviseen varhaiskasvatukseen ja lasten sosiaaliseen osallisuuden tukemiseen.

  • 2., päivitetty painos, 2019
  • ISBN 978-952-451-971-7
  • Sidottu, 366 sivua
  • Tilausnumero 637972239

Arvostelut kirjasta Varhaiserityiskasvatus

Ehdoton suosikki!

Tätä kirjaa en voi kehua liikaa. Kattava tietopaketti monenlaisista tuen tarpeista, sekä inklusiivisuudesta, tuen järjestämisestä, yms. Suosittelen kaikille erityispedagogiikasta kiinnostuneille!

- Anni

Kirja on monipuolinen teos, tullut jo monesti luettua.

- Jonna

Tärkeä kirja! Jokaisen ammattikasvattajan pitäisi lukea tämä.

- jenna

Varsinainen perusteos! Kattava tietopaketti erilaisista tuen tarpeista ja tuen toteuttamisesta, riittävän konkreettinen antamaan myös käytännön apua. Ihan jokaisen varhaiskasvatuksen lukijan kannattaa lukea tämä!

- Veera

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.