Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.
Ilmestyy 2.2.2023
Traumainformoitu työote

Klikkaa kuvaa avataksesi se suurempana
TARJOUS 34,90 €
JÄSENTARJOUS 29,90 €
Hinta voimassa 12.2.2023 asti Normaalihinta 39,90 € Normaali jäsenhinta 33,90 € Ostoskorissa 0 kpl
Ilmestyy 2.2.2023
  • 1. painos, 2023
  • ISBN 978-952-370-333-9
  • Nidottu, 296 sivua
  • Tilausnumero 161486314

Johanna Linner MatikkaTiia Hipp (toim.)

Traumainformoitu työote

”Suljin pois monta vuotta, en halunnut käsitellä näitä. Häpeä pitää ylivireisenä, suorittajana.”

Ihmistyössä kohdataan päivittäin asiakkaita, joilla on elämänhistoriassaan erilaisia vaikeita ja traumaattisia kokemuksia. Näiden elämänkokemusten ymmärtämiseen tarvitaan tutkimukseen perustuvaa tietoa ja osaamista, jotta haavoittavien kokemusten seuraukset osataan huomioida kohtaamisissa ja vältetään lisävaurioiden syntymistä.

Traumojen hoidossa on aina säästetty, vaikka tosiasiassa monet asiat eivät terveydenhuollossa tuota yhtä paljon kustannuksia kuin traumatisoitumisen hoidon laiminlyönti.

Traumainformoitu työote edistää asiakkaan hyvinvointia, vaikeuksista selviytymistä ja toipumista. Tällöin kohtaamisen keskeisenä lähtökohtana on turvan tunteen vaaliminen ja vahvistaminen. Kun asiakas saa tarkoituksenmukaista tukea ja tietoa, hän alkaa ymmärtää haitallisten elämänkokemustensa vaikutuksia mutta löytää myös toipumisen toivon.

Kirjassa tarkastellaan muun muassa erilaisia elämänkriisejä, lapsuusajan haitallisia kokemuksia, lähisuhteissa koettuja väkivaltakokemuksia, traumatisoitumista, toipumisen edellytyksiä ja resilienssin tukemista arjessa. Teos tarjoaa vankan tietopaketin sosiaalityön, terveydenhuollon ja kasvatusalan ammattilaisille. Kirjan sisällöt rikastuttavat arjen työtä sekä vahvistavat ihmistyössä jaksamista.

Sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaiset mutta myös kasvattajat ja vapaa-ajan ja virkistystoimen toimijat sekä mitä suurimmassa määrin uusien hyvinvointialueiden johtajat, kehittäjät ja päättäjät tarvitsevat ymmärrystä siitä, mikä kestävää hyvinvointia nakertaa ja miten pahoinvointia voidaan ennaltaehkäistä, hoitaa ja purkaa. Nämä kysymykset ovat kriittisiä niin kestävän talouden kuin sosiaalisesti kestävän tulevaisuuden näkökulmasta. Traumainformoitu työote on tapa hahmottaa pahoinvoinnin syitä ja seurauksia laajasti koko ihmisyyden olemus huomioiden. Tämä on kirja, jonka olisimme itse halunneet saada käsiimme silloin, kun lähdimme opiskelemaan ihmistyön ammattilaisiksi. Toivotamme teille kaikille innostavia, koskettavia, puhuttelevia ja inspiroivia lukuhetkiä!
Johanna ja Tiia

Johanna Linner Matikka (YTM) on sosiaalialan moniosaaja, kouluttaja ja tietokirjailija. Hän on työskennellyt järjestökentällä sekä julkisella sektorilla asiakastyössä ja asiantuntijana. Väitöskirjatutkimuksessaan hän tutkii lähisuhdeväkivaltaa kokeneiden toipumista ja turvan uudelleen rakentumista.

Tiia Hipp (YTM) on erikoissosiaalityöntekijä ja kouluttaja. Hän on työskennellyt sosiaali- ja kriisipäivystyksessä sekä lastensuojelun asiakastyössä ja asiantuntijatehtävissä järjestökentällä ja julkisella sektorilla. Hän opiskelee parhaillaan traumapsykoterapeutiksi.

Muut kirjoittajat ovat tunnettuja sosiaalialan, psykologian, psykiatrian ja lääketieteen asiantuntijoita.

Ilmestyy 2.2.2023
  • 1. painos, 2023
  • ISBN 978-952-370-333-9
  • Nidottu, 296 sivua
  • Tilausnumero 161486314

Auta muita tekemään ostopäätös ja arvioi tuote!

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.