Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.
Hyviä tarjouksia LÖYTÖNURKASTA

Kauden kirja: Lempeän kasvattajan opas - Aikuisen itsesäätely ja itsemyötätunto

Tiia Trogenin Lempeän kasvattajan opas on aikuisen oma tunnekirja!

Kun kasvattajat voivat hyvin, lapset voivat hyvin. Lapsen tunnetaitojen lähtöpisteenä toimii aikuinen. Tämän kirjan tavoite on olla sinun tunnetaitojesi ja itsesäätelysi — ja siten myös lapsen tunnetaitojen ja itsesäätelyn — apu. Kun lasten parissa työskentelevä pystyy säätelemään omia tunteitaan ja käyttäytymistään, myös lasten itsesäätely kehittyy lempeässä hoivassa.

Kirjassa käydään askel askeleelta läpi aikuisen tunnetaitojen harjoittelua. Pääset oppimaan itsesäätelystä, itsemyötätunnosta, tunnetaitojen merkityksestä työyhteisössä ja tekijöistä, jotka ovat tähän mennessä vaikuttaneet tunnetaitoihisi. Kirjasta saat käyttöösi paljon erilaisia harjoituksia tunnetaitojen tueksi.

Kirja esittelee myös aikuisen tunnetaitojen portaat, jotka tukevat matkaasi lempeäksi kasvattajaksi:
1. porras: HAVAITSEMINEN
2. porras: HYVÄKSYMINEN
3. porras: KANNATTELU
4. porras TUNNISTAMINEN
5. porras YMMÄRTÄMINEN
6. porras ILMAISEMINEN
7. porras SÄÄTELEMINEN
8. porras KÄSITTELEMINEN
9. porras PURKAMINEN
10. porras TASAPAINO

KATSO KIRJAN NÄYTESIVUT

Kirjaan on koottu useita samaistuttavia kasvattajien tarinoita, jotka kannustavat tunnetaitojen pariin. Tässä niistä yksi:

Kauden kirjan hinta 28,90 € (norm. 37 €), EI POSTIKULUJA!

JÄSEN! Jos et halua kauden kirjaa, voit perua kirjan lähettämisen tällä sivulla sisäänkirjautumisen jälkeen.

Kirjan viimeinen peruutuspäivä on 10.10.  JÄSEN: KATSO KIRJAN AIHEESEEN LIITTYVÄ WEBINAARITALLENNE! Tiian vetämässä Lempeän kasvattajan webinaarissa käsiteltiin aikuisen omaa itsesäätelyä ja itsemyötätuntoa.
OSALLISTU MYÖS HUIKEAAN SYYSARVONTAAN!

Voit voittaa korttipaketit: Maltti ja Sinni -tunnekortit ja Taidehetkiä lapsille - Toimintakortit taidekasvatukseen.

Ohjeet arvontaan osallistumiseen:
1. Kirjaudu sisään jäsentunnuksillasi tai pysy kirjautuneena sisään. Tämä on tärkeää, koska se auttaa meitä yhdistämään arvion sinuun ja suorittamaan arvonnan.

2. Etsi lukemasi kirja / hyödyntämäsi materiaali ja kirjoita siitä haluamasi mittainen arvio ja paina ”Lähetä arvio”. Kirjat / materiaalit voivat olla mitä tahansa valikoimastamme. Erityisesti kollegoitasi auttaisi, jos kirjoittaisit ammattikirjoistamme arvioita.

3. Arvioita voi lähettää 16.10. asti ja ilmoitamme voittajalle henkilökohtaisesti ja tällä sivulla mainitsemalla voittajan etunimen ja paikkakunnan.

Arvion voit jättää nimettömänä, vaikka oletkin kirjautunut sisään.

Kauden kirja lähetetään jäsenille automaattisesti. Viimeinen peruutuspäivä on 10.10.2022

Lempeän kasvattajan opas
Klikkaa kuvaa avataksesi se suurempana
HINTA 37,00 €
JÄSENTARJOUS 28,90 €
Normaali jäsenhinta 31,50 € Ostoskorissa 0 kpl
  • 1. painos, 2022
  • ISBN 978-952-370-283-7
  • Nidottu, 237 sivua
  • Tilausnumero 154383725

Tiia Trogen

Lempeän kasvattajan opas

Aikuisen itsesäätely ja itsemyötätunto

Aikuisten tunnetaitojen kirja, joka auttaa myös lasta!

TÄMÄ KIRJA NYT POSTIKULUITTA 31.10. ASTI.


Meiltä aikuisilta vaaditaan hyvää itsesäätelykykyä. Mutta vain harva meistä on saanut omassa lapsuudessaan tukea tunnetaitojen opetteluun.

Itsesäätely ja itsemyötätunto ovat oleellisia lempeän kasvattajan ominaisuuksia. Itsesäätely on tunteiden, ajatusten ja käyttäytymisen säätelyä sekä keskittymiskykyä. Itseä kohtaan osoitettu myötätunto puolestaan on perusta myötätuntoon toisia kohtaan. Ilman tietoa ja harjoittelua näitä ominaisuuksia on vaikea hyödyntää kasvatuksessa.

Tunnetaitojen harjoittelu on parasta, mitä minulle on ikinä tapahtunut. — — Jonkinlaiset mielen silmälaput tuntuivat putoavan silmiltäni, ja pystyin ymmärtämään tunteitani ja niistä seuraavaa toimintaa.
Kasvattajan kokemus kirjassa

Tämän kirjan tavoite on olla kasvattajan ja vanhemman, ja siten myös lapsen, itsesäätelyn apu. Kun aikuinen pystyy säätelemään omia tunteitaan ja käyttäytymistään, myös lasten itsesäätely kasvaa. Käytännönläheinen kirja sisältää tietoa, tukea ja harjoituksia, joiden myötä on mahdollista tulla lempeäksi kasvattajaksi.

Tämä on kirja meille, jotka haluamme niin itsemme kuin lasten takia olla tunnetaitoisia. Toivon, että tämä kirja toimii sinulle ponnahduslautana tunnetaitojen maailmaan. Voi olla, että olet jo tunnetaidoissasi pitkällä tai sitten vasta keräät rohkeutta lähteäksesi omalle matkallesi.

Vaikka tunnetaitojen harjoittelu aikuisiällä tuo eteen myös vaikeutensa, se on erittäin palkitsevaa. Enkä ole koskaan kuullut kenenkään katuvan sitä, että on vahvistanut omia tunnetaitojaan. Useampi on todennut, että olisi pitänyt ryhtyä siihen jo aiemmin. Sinun tilaisuutesi on nyt.

Ratkaisun avaimet ovat käsissäsi. Lähdetään yhdessä kohti lempeän kasvattajan polkua!

Ote kirjasta

Kirja esittelee myös aikuisen tunnetaitojen portaat
1. porras: HAVAITSEMINEN
2. porras: HYVÄKSYMINEN
3. porras: KANNATTELU
4. porras TUNNISTAMINEN
5. porras YMMÄRTÄMINEN
6. porras ILMAISEMINEN
7. porras SÄÄTELEMINEN
8. porras KÄSITTELEMINEN
9. porras PURKAMINEN
10. porras TASAPAINO

TM Tiia Trogen on työskennellyt yli 20 vuotta eri-ikäisten lasten parissa. Hänet tunnetaan erityisesti positiivisen kasvatuksen menetelmästään, jonka hän on kehittänyt positiivisen psykologian tutkimustulosten pohjalta.

Vaihtoehtoiset kirjat

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.