Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.
Untuvikot
Klikkaa kuvaa avataksesi se suurempana
HINTA 39,90 €
JÄSENELLE 33,90 €
Ostoskorissa 0 kpl
  • 3. painos, 2024
  • ISBN 978-952-370-080-2
  • Nidottu, 268 sivua
  • Tilausnumero 100090509

Liisa AhonenPiia Roos

Untuvikot

Alle 3-vuotiaiden pedagogiikka

Varhaiskasvatuksen aloittaminen on yksi suurimpia muutoksia, joita pieni taapero elämässään kohtaa. Siksi ei ole yhdentekevää, millainen tämä uutena avautuva maailma pienen lapsen kannalta on.

Pienten lasten pedagogiikka on arvokas osa varhaiskasvatusta, vaikka sen merkitystä joutuu perustelemaan toistuvasti. Laadukas pedagogiikka perustuu ennen kaikkea lämpimään vuorovaikutukseen, jossa kukin lapsi kohdataan omana ainutlaatuisena ja arvokkaana yksilönä. Kaikkein pienimmätkin lapset hyötyvät pedagogiikasta, joka on mukana niin leikin pyörteissä, vaipanvaihtohetkissä kuin päiväunille siirryttäessä.

Kirja tukee alle 3-vuotiaiden lasten kanssa työskenteleviä varhaiskasvatuksen ammattilaisia tärkeässä tehtävässään. Se täydentää käytännönläheisten esimerkkien avulla varhaiskasvatuksen ammattilaisten jo olemassa olevaa tietoa sekä herättelee tarkastelemaan pedagogisia ratkaisuja uusista näkökulmista.

Kirja etenee päiväkotipäivän rytmissä aamusta aina kotiin lähdön hetkeen saakka. Päivän toimintojen äärellä syvennytään pedagogiikan kannalta keskeisiin teemoihin kuten lämpimään vuorovaikutustapaan, ohjattuun toimintaan, oppimiseen, leikkiin, siirtymätilanteisiin ja ulkoiluun.

KT Liisa Ahonen toimii oman Kasvusto-yrityksensä kautta kouluttajana ja kasvatuskonsulttina työkenttänään erityisesti varhaiskasvatus ja perusopetus. Hän on vuorovaikutuksen asiantuntija, joka uskoo, että lämmin vuorovaikutustapa on laadukkaan pedagogiikan perusta. Liisa rakastaa lapsia, ja siksi hän haluaa tehdä työtä heidän hyväkseen. Aivan erityisen lähellä hänen sydäntään ovat lapsista ne, jotka kaipaavat syystä tai toisesta enemmän tukea sosiaalisiin ja emotionaalisiin taitoihinsa.

KT Piia Roos työskentelee kouluttajana ja varhaiskasvatuksen asiantuntijana. Hän on toiminut erilaisissa varhaiskasvatuksen työtehtävissä yli 25 vuotta. Tämä monipuolinen työkokemus näkyy taitona yhdistää ajankohtainen tutkimustieto käytännön työn tekemiseen. Lapsen äänen kuuleminen on Piian osaamisen ydintä.

  • 3. painos, 2024
  • ISBN 978-952-370-080-2
  • Nidottu, 268 sivua
  • Tilausnumero 100090509

Arvostelut kirjasta Untuvikot

Mainio kirja kaiken kaikkiaan. Kirja jota olen odottanut jo kauan, oikeastaan ensimmäinen selkeä kirja alle 3v pedagogiikasta. Kirja avaa hienosti pienten lasten varhaiskasvatuksen eri vaiheita. Tuo kuvitteellinen Untuvikot -ryhmä tuo aiheen käytännönläheiseksi ja sitä kautta helposti omaksuttavaksi. Kirjan tarina elää juuri sitä arjen maailmaa alle 3v ryhmissä ja antaa hyviä vinkkejä, toimintamalleja varhaiskasvattajan arkeen.

- Jarmo

Oli lukemisen arvoinen, hyödyllinen.

- Lastenhoitaja

Oiva käsikirja

Käytännönläheinen käsikirja työskentelyyn pienten kanssa.

- Ulla

Pienten pedagogiikka

Untuvikot antoi paljon eväitä ja pohdittavaa omaan työhöni. Työskentelen alle 3-vuotiaiden ryhmässä ja on hienoa huomata, että myös pienten pedagogiikka nähdään merkittävänä. Suosittelen kaikille varhaiskasvatuksessa työntekijöille. Varsinkin usein unohdetaan tarkastella alle 3-vuotiaiden pedagogiikkaa arjessa.

- Tiina

Ihanan sensitiivinen ja käytännönläheinen teos pienten lasten pedagogiikkaan. Kirja antaa aihetta pohtia omia käytäntöjä pienten kanssa toimimiseen. Toki joissain tilanteissa korostui oletus siitä että resurssit ovat kunnossa, mutta paljonhan asioihin pystyy vaikuttaa myös omalla asenteella. Untuvikot koulutus tuki myös kirjan sanomaa hyvin. Suosittelen kirjaa!

- Tytti

Käytännönläheinen ja helppolukuinen kirja. Tämä sopisi kaikille vaka-henkilöstölle luettavaksi.

- Anii

Olen palannut tämän kirjan pariin usein. Kirja on todella hyvä apu tukemaan pedagogista arkea pienten lasten kanssa. Kirjasta saa niin konkreettisia vinkkejä kuin myös se auttaa pohtimaan ja arvioimaan omaa toimintaa. Hyvä tuki ymmärtämään myös uuden vasun merkityksiä ja muutoksia. Vahvistaa omaa ammattitaitoa.

- Johanna

Ajatuksia herättävä

Ihanan käytännönläheinen, mutta myös tutkimukseen perustuva opas pienten lasten pedagogiikkaan. Sopii myös isompien kanssa toimiville, sillä kysymykset osallisuudesta, sensitiivisyydestä ja toiminnan kehittämisestä koskevat kaikkia. Kirjasta saa ammatillista selkänojaa asioiden muuttamiseen kentällä.

- Vakaope

Helppolukuinen ja käytännönlöheinen kirja.

- Paula

Todella monipuolinen ja silmiä avaava teos pienten ryhmiin. Oli mukava saada vahvistusta tekemälleen työlle, "juuri noin minäkin ajattelen/teen"!Kiitos kirjan tekijöille, kun arvostatte meitä pienimpiä!

- Helena

Pysähdyttävä, sykähdyttävä kirja joka jokaisen lasten kanssa työskentelevän pitäisi lukea ajatuksella.

- Lastenhoitaja

Piia Roosin ja Liisa Ahosen kirjoilla ei voi mennä hankinta pieleen. Untuvikot -kirjan koen erityisen tärkeäksi, sillä aivan pienimmäisten pedagogiikkaa ei aina täysin ymmärretä varhaiskasvatuksessa. Untuvikot on käytännönläheinen opas, josta kokeneinkin konkari saa jotain uutta.

- Sini

Käytännönläheisesti ja ymmärrettävästi kirjoitettu kirja, joka antaa näin opiskelijan näkökulmasta paljon äärimmäisen arvokasta tietoa ja ideoita. Suosittelen lämpimästi!

- Lastenohjaajaopiskelija

Helppo luettava, hyvin koottu teksti. Antaa paljon ajateltavaa, myös muille kuin alle 3 vuotiaiden kanssa työskenteleville. Hyviä käytännön esimerkkejä. Herätti ja laittoi ajattelemaan omia tapoja ja käytäntöjä myös kokeneen kasvattajan.

- Taru

Erittäin odotettu teos pienten pedagogiikasta. Tähän helppolukuiseen ja käytännönläheiseen teokseen tulee palattua uudelleen ja uudelleen, ei jää hyllyyn pölyttymään.

- Satu

Ehdottomasti lukemisen arvoinen kirja kaikille alle 3-vuotiaiden kanssa työskenteleville

- Lastenhoitaja-78

Ihan loistava teos, kerrankin jotain selkeää, helposti käyttöön otettavaa materiaalia suoraan alle 3-vuotiaille!

- Tii

Loistava kirja pienten pedagogiikasta ja perusteista työhön ja hyviä käytännön vinkkejä toimimiseen pienten kanssa. Kirjaa tulee selailtua usein.

- Riina

Hyvä kirja pienten pedagogiikasta antaa ajatuksia

- Rosa

Erittäin hyvä kirja alle 3-vuotiaiden pedagogiikasta. Voi suositella luettavaksi ihan jokaiselle varhaiskasvatuksessa työskentelevälle.

- Tiina

Laadukas, tässä päivässä oleva kirja. Antaa todella paljon miettimisen aiheita ja vinkkejä omaan työhön ja omiin ajatuksiin työskentelyyn alle vuotiaiden ryhmässä.

- Tiina

Todella kaikenkattava teos alle 3-vuotiaiden varhaiskasvatuksesta. Siitä aidosta läsnäolosta ja vuorovaikutuksesta. Helppo lukea.

- Kati

Erittäin hyvä kirja jokaiselle alle 3-vuotiaiden ryhmässä työskentelevälle. Hyvä, että pienten lasten pedagogiikkaa on avattu käytännön esimerkkien kautta ja vasuperustaisesti. Kirjan avulla voi helposti nostaa tiimissä keskustelun aiheeksi eri aihepiirejä.

- Vakaope

Todellakin ostamisen arvoinen tuote! Tämä kirja on ollut suuri apu, nyt vaka-ope urani alussa ja isoilta pienille siirtyessä. Kirjan teksti on helppo lukuista ja ymmärrettävää ja tähän kirjaan tulee aika-ajoin tartuttua ja selailtua.

- Salla

Ihana kirja! Mukava lukea kun tieto ja tarina yhdistyvät kokonaisuudeksi.

- Helena

Todella hyvä kirja. Olen saanut monta hyvää vinkkiä työhöni, pienten lasten kanssa.

- Hanna

Todella tärkeästä aiheesta kirjoitettu kirja! Kirjassa oli paljon teemoja (esim. aikuisten valta-asema) jotka saivat pohtimaan omaa ja työyhteisön toimintaa lasten näkökulmasta. Olen hyödyntänyt kirjaa koko työyhteisön kouluttamisessa ja keskustelun herättämisessä.

- Mary

Hyödyllinen kirja

Paljon hyviä vinkkejä arkeen ja myös hyvää pohdintaa ylipäätään pienten pedagogiikasta. Ainoa pieni miinus tulee ammattiryhmien kuvauksesta - sosionomin ammattiosaamisen sivuuttaminen hieman harmittaa. (Sosionomeillakin on pedagogista osaamista, ei ainoastaan kiinnostusta perheiden kanssa tehtävään työhön). Myös vuorohoidon näkökulma olisi kiva lisä kirjaan.

- Susanna

Käsikirja pienten kanssa toimimiseen!

- Varhaiskasvatuksen opettaja

Selkeä ja käytännönläheinen. Hyvä kirja pienten kanssa työskenteleville.

- Jaana

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.