Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.
Kasvun tarina
Klikkaa kuvaa avataksesi se suurempana
HINTA 35,90 €
JÄSENELLE 30,50 €
Ostoskorissa 0 kpl
  • 1. painos, 2024
  • ISBN 978-952-370-462-6
  • Sidottu, 238 sivua
  • Tilausnumero 100089303

Maaretta Tukiainen

Kasvun tarina

Puutarhan elämää kannatteleva voima

Miksi ihmeessä suuren osan vuodesta lumen tai jään peitossa oleva pala maata, joka vaatii valtavasti työtä ja aiheuttaa alituista pelkoa siitä, mitä milloinkin on tuhoutumassa, olisi niin tärkeä asia? Mitä puutarha paljastaa meistä itsestämme?
 
Vuodenkierto puutarhassa on täynnä tapahtumia. Ne voi oivaltaa, jos niiden äärelle pysähtyy. Joka hetki on mahdollista nähdä jotain ennen näkemätöntä, kuulla harvinaisen linnun laulavan, haistaa vastapuhjenneen ruusun tuoksu, maistaa maahan pudonneen omenan kirpeä maku. Hetki puutarhassa on aarre, josta voi ammentaa elämäänsä juuri niitä asioita, joita pohjimmiltaan kaipaa.
 
Teos seuraa minäkertojan tutkimusmatkaa neljän vuodenajan halki. Se vie lukijan nojatuolimatkalle puutarhan kulttuurihistoriaan ja filosofiaan sekä uusimpiin neurotieteen ja terapiamuotojen löydöksiin. Matkan varrella törmätään myös kiinnostaviin taideteoksiin, joiden tekijät ovat ammentaneet inspiraationsa puutarhasta.
 
Vastoinkäymisten, arkisten kommellusten ja ohikiitävien onnenhetkien kautta kaksitoista puutarhakertomusta nivoutuvat vahvaksi tarinaksi puutarhan elämää kannattelevasta voimasta.

Maaretta Tukiainen oli kolmevuotias, kun hän meni ensimmäiselle metsäretkelle. Lähiluonnon lajit tulivat tutuiksi jo ennen koulua. Siitä lähtien Maaretta on rakastanut kasveja ja kukkia. Hän on kirjoittanut kirjoja luovuudesta ja mielestä, muun muassa erittäin suositut Hyvän mielen vuosi- ja Hyvän mielen taito -kirjat, ja tehnyt podcasteja kodista ja keramiikkataiteesta. Hänen taustansa on media-alalta. Maaretan lempipaikka on puuhuvilan takana oleva salainen puutarha, jonne hän syksyisin istuttaa uusia tulppaaneja.

  • 1. painos, 2024
  • ISBN 978-952-370-462-6
  • Sidottu, 238 sivua
  • Tilausnumero 100089303

Auta muita tekemään ostopäätös ja arvioi tuote!

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.