Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.
Huomio hetkeen
Klikkaa kuvaa avataksesi se suurempana
HINTA 31,90 €
JÄSENELLE 28,70 €
Ostoskorissa 0 kpl
  • 2024
  • ISBN 9789523548930
  • Sidottu, 399 sivua
  • Tilausnumero 100093030

Sanna-Maarit Volanen

Huomio hetkeen

Levollisen läsnäolon taito

Olen joskus todennut, että läsnäolo on sekä välttämättömyys, joka auttaa meitä selviämään elämässämme, että ylellisyys, joka lisää kykyämme nauttia siitä.

Aivomme ovat evoluution saatossa herkistyneet etsimään uhkia. Tämä piirre on nykyajan ärsyketulvassa kääntynyt meitä vastaan. Siksi koemme helpommin stressiä ja ahdistusta kuin levollisuutta ja myönteisiä tunteita.

Näin ei kuitenkaan tarvitse olla. Kun opettelemme suuntaamaan huomiomme tietoisesti siihen, mitä itsessämme ja ympärillämme kussakin hetkessä tapahtuu, uhan tunne vähenee. Opimme huomaamaan, että elämä on paljon turvallisempaa ja kauniimpaa kuin aivomme yrittävät meille kertoa. Tietoisuuden kasvaessa vapaudumme toimimaan viisaammin tässä maailmassa.

Huomio hetkeen opastaa lukijaa elämään levollisuudessa ja löytämään oman voimansa ja suuntansa. Teoksessa on runsaasti harjoituksia läsnäolon vahvistamiseen, kuormittavien ajatusten ja tunteiden käsittelyyn sekä myötätunnon lisäämiseen itseämme ja muita kohtaan.

Toivon, että tämä kirja auttaa sinua ymmärtämään paremmin itseäsi ja sitä, miten keho, ajatukset ja tunteet vaikuttavat tapaan, jolla toimimme ja käyttäydymme ja miten voimme itse oppia vaikuttamaan asiaan. Tämän kirjan luettuasi ymmärrät toivottavasti entistä selvemmin, mitä tarkoitan väittäessäni, ettei hyvinvointia ole olemassa ilman itsetuntemusta.

Salla-Maarit Volanen on filosofian tohtori, tutkija ja sertifioitu MBSR (mindfulness-based stress reduction) -kouluttaja. Hän johtaa Terve Oppiva Mieli (TOM) -tutkimushanketta, jossa kartoitetaan läsnäolotaitojen vaikuttavuutta lasten ja nuorten hyvinvointiin peruskouluissa. Hänen perustamansa samanniminen yleishyödyllinen yhdistys kouluttaa hyvinvointitaitoja kasvattajille ja opettajille.

Harjoitus kirjasta:
STOP-kehoharjoitus
Voimme tuoda läsnäoloa arkeemme muodollisten harjoitteiden lisäksi myös epämuodollisten harjoitteiden avulla. STOP-harjoitus on erityisen tehokas silloin, kun olemme voimakkaiden tunteiden vallassa, eikä meidän kannata tehdä mitään ennen kuin olemme rauhoittuneet. Se on toimiva tapa saattaa kehomme ja mielemme takaisin tasapainoon. Harjoituksen vaiheet muodostuvat STOP-sanan kirjaimista seuraavasti:
S = Seis.
T= Tuo huomio hengitykseesi.
O= Ota aikaa itsesi tutkimiseen.
P= Palaa takaisin toimintaan.

Kirjan aiheet:
Huomio hyvinvoinnin taustatekijöihin
Huomio stressiin
Huomio tarkkaavaisuuteen
Huomio hetkeen — hyväksyvä tietoinen läsnäolo
Huomio kehoon
Huomio ajatuksiin
Huomio tunteisiin
Huomio myötätuntoon ja sosiaalisiin suhteisiin
Huomio merkitykselliseen elämään

  • 2024
  • ISBN 9789523548930
  • Sidottu, 399 sivua
  • Tilausnumero 100093030

Auta muita tekemään ostopäätös ja arvioi tuote!

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.