Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.
Nuutti Pikkukuutti
Klikkaa kuvaa avataksesi se suurempana
HINTA 27,90 €
JÄSENELLE 25,10 €
Ostoskorissa 0 kpl
  • 2020
  • Kierresidottu, 59 sivua
  • Tilausnumero 100090949

Satu PusaSanna Tuovinen

Nuutti Pikkukuutti

Maailman suloisin Satuhieronta-tarina

Nuutti Pikkukuutti — maailman suloisin Satuhieronta-tarina vahvistaa kauniilla tavalla lapsen kokemusta aikuisen tarjoamasta turvasta, läsnäolosta ja rakastettuna olemisesta.Nuutti Pikkukuutti -kirjan avulla voit vahvistaa lapsen:

• Perusturvallisuuden ja itsetunnon kehitystä
• Rentoutumisentaitoja ja stressinhallintaa
• Kiintymyssuhdetta ja tunnetaitoja
• Nähdyksi tulemisen ja oman arvokkuuden kokemusta


Nuutti Pikkukuutti -satuhieronta kertoo valloittavalla tavalla lapselle juuri sen, mitä jokainen lapsi haluaa kuulla: Olet rakas! Kosketus on voimakas viesti, jota sanat tehostavat. Ja toisinkin päin. Nuutti-sadusta huokuu lämpö ja hellyys joka kosketuksesta ja sanasta.
— Eeva Purosalo, varhaiskasvattaja —

Nuutti Pikkukuutti -kirja sisältää:

• Tietoa satuhieronnasta ja opastusta satuhieronnan tekemiseen
• Infoa myönteisen kosketuksen vaikutuksista ja mahdollisuuksista
• Useita satuhieronta-tarinan lukuja (voit tehdä yhden tai useamman luvun kerralla)
• Opastusta miten voit hyödyntää satuhieronta-kirjaa myös vauvan kanssa
• Bonuksena: Kesäuni -satuhieronta, jonka voit tehdä kasvoille, käsille ja vatsalle

Nuutti Pikkukuutti -satuhieronta on kuin keholle silitelty rakkauskirje, joka välittää kaiken sen kauniin, minkä toivoisi elämän polulla muistavan. Kosketuksella on ihmeitä tekevä voima.
-Tiina Maria Järvenpää, hermoratahieroja-

Satuhieronta-hetket tukevat monin tavoin lapsen tervettä kasvua ja kehitystä. Nähdyksi tuleminen, jakamaton huomio sekä myönteinen kosketus vahvistavat terveen kiintymyssuhteen muodostumista, itsetuntoa, tunnetaitoja sekä hyvää stressinhallintaa. Tämä rentouttava Satuhieronta-tarina vie matkalle Saimaan luonnon ihmeiden äärelle, pikkukuutin pesän lämpöiseen suojaan.Kirjassa on tekstin ohessa kunkin lauseen vierellä ohjeistus, kuinka teksti lukemisen lisäksi kuvitetaan kehoon, usein selkään, toisinaan myös käsiin, jalkoihin, pään ja kasvojen alueille sekä vatsalle. Lukija pääsee helposti sukeltamaan satuhieronnan maailmaan ja luomaan lempeitä myönteisen kosketuksen ja voimaannuttavan sadun yhteyttä.

Mitä on satuhieronta?
Satuhieronta on Suomessa kehitetty menetelmä, jossa yhdistyy myönteinen kosketus, läsnäolo, kuin myös satujen ja mielikuvien voima. Menetelmä on saanut valtavasti kiitosta niin varhaiskasvatuksen ammattilaisilta, lapsiperheiden vanhemmilta kuin terapia-alan ammattilaisiltakin. Muun muassa lastenpsykiatri, THL:n erityisasiantuntija Jukka Mäkelä on vaikuttunut menetelmän mahdollisuuksista ja käyttää sitä itsekin omassa työssään.

Nuutti Pikkukuutti -kirjan avulla:

• autat lasta rentoutumaan, rauhoittumaan ja nukahtamaan tutkitun ja tehokkaan Satuhieronta-menetelmän avulla.
• perheen arki helpottuu monin tavoin ja näin myös vanhemman omalle hyvinvoinnille jää enemmän aikaa.
• annat lapselle läheisyyden, läsnäolon ja myönteisen kosketuksen kokemuksia, mikä lisää lapsen kokemaa turvallisuutta. Turvallisuus on kuin puun juuret, jonka päälle kaikki muu kasvu ja kehitys voi terveellä tavalla rakentua. Nuutti Pikkukuutti -tarina on suunniteltu vahvistamaan aivan erityisesti lapsen perusturvallisuuden sekä hoivattuna olemisen kokemuksia. Nämä lapsen perusturvallisuutta vahvistavat hetket kantavat pitkälle aikuisuuteen asti.
• tarjoat lapselle jakamattoman huomion sekä nähdyksi ja kuulluksi tulemisen hetkiä, joiden avulla lapsi kokee olevansa tärkeä, arvokas ja rakastettu. Tämä luo pohjan terveen itsetunnon kehittymiselle.
• annat lapselle kauniita ja rentouttavia hetkiä. Yhteiset, turvalliset rentoutumisen hetket ovat yhteyden muodostamisen kannalta mittaamattoman arvokkaita! Näiden hetkien avulla vahvistetaan myös terveen kiintymyssuhteen kehittymistä.
• purat lapsen kehoon päivän aikana kertyneitä stressiperäisiä jännityksiä ja autat lapsen stressinhallintakyvyn kehittymisessä.

Minkä ikäiselle satuhieronta sopii?
Tämän kirjan sisältämät satuhieronnat soveltuvat tarinansa puolesta parhaiten leikki-ikäisille. Periaatteessa satuhierontaa voi tehdä lapselle vauvasta lähtien, eikä satuhieronnan tekemiselle ole ikärajaa. Juhlapainos sisältää ohjeet kirjan hyödyntämiseen myös vauvojen kanssa.

Kuule kuinka kuu jo kuiskii unta rauhaisaa,
pesässänsä pikku Nuutti kovin odottaa,
joko kohta emo kysyy, saanko tarinaa
tänään turkkiin hieroa ja sadun kuvittaa.

Pikkukuutti Nuutin sydän hiljaa hyrisee,
onnellista viereen käydä, emo henkäisee,
yhteisessä pesässänsä käyvät pitkäkseen.

Emo piirtää sydämiä, auringon ja kuun,
tähdet taivaan iltaisen, alle pienen puun,
kirkkaan veden, rakkauden
ja monen onnen muun.

Kirjoittaja: Satu Pusa, Kirjailija, stressinpurkukouluttaja, rentoutusohjaaja, TRE-ohjaaja
Kirjoittaja: Sanna Tuovinen, Satuhieronta-menetelmän kehittäjä, kirjailija, Kokonaisvaltainen rentoutusohjaaja
Kuvittaja: Nora Surojegin, kuvittaja, kuvataiteilija, graafikko, lastenkirjailija

  • 2020
  • Kierresidottu, 59 sivua
  • Tilausnumero 100090949

Arvostelut kirjasta Nuutti Pikkukuutti

Nuutti pikkukuutti satuhieronta

Kirjan kuvitus on aivan ihana. Lapset tykkävät satuhetken jälkeen katsella kuvia. Teksti on helppo lukuinen ja ohjeet selkeät. Tykkään paljon.

- Vakaope opiskelija

Hellyyttävä satuhierontaopus

Suloinen kirja, jossa opastetaan hienosti satuhieronnan tekemistä. Tarinat ovat kivoja ja toimivia, jotka on helppo oppia muistamaan. Itse tykkään opetella tarinan ja kertoa sitä samalla, kun teen lapsen selkään satuhieronnan. Omat lapsenlapseni nauttivat ja pyytävät kertomaan ja "hieromaan" uudelleen ja uudelleen.

- Mymmeli

Kirjassa on kaunis kuvitus ja hyvä teksti. Esikoululaisetkin rauhoittuivat päivän rentoutushetkeen tämän äärellä pareittain toisiaan hieroen. Hyvä tunnelma.

- Eskariope

Tosi ihana kirja pieniin satu- ja satuhierontahetkiin!

- Sanna

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.