Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.
Idis 0-2
Klikkaa kuvaa avataksesi se suurempana
HINTA 29,90 €
JÄSENELLE 25,40 €
Ostoskorissa 0 kpl
  • 4. painos, 2022
  • ISBN 978-952-370-030-7
  • Nidottu, 220 sivua
  • Tilausnumero 100086733

Tiia-Pauliina AhokangasJohanna Kanto

Idis 0-2

Opettajan oma työkirja

Idis-kirjojen tavoitteena on selkeyttää opetussuunnitelman sisältöä ja tuoda se lähemmäksi käytännön opetusarkea. Idis-kirjat ovat opettajan työväline, joka kirkastaa opetustyön tavoitteita ja tekee näkyväksi sekä
oppiaineiden väliset että oppiaineiden ja laaja-alaisen osaamisen väliset yhteydet. Tarkoituksena on, että Idisten avulla opetustyön suunnittelu onnistuu helpommin.

Kohti uuden lukuvuoden suunnittelua — esittelyssä Idis-työkirjat! -webinaari


Tällä webinaaritallenteella pääset tutustumaan Idiksiin ja saat käytännön esimerkkejä niiden käytöstä ja hyödyistä tulevan lukuvuoden opetuksen suunnittelussa.Idikset luovat pohjan opettajien väliselle yhteiselle keskustelulle ja ohjaavat suoraan konkreettisen ideoinnin äärelle. Parhaimmillaan Idikset innostavat onnistumisiin ja tuovat motivaatiota työn kehittämiseen.

Kirjoissa laaja-alaisen osaamisen tavoitteet sekä oppiaineiden tavoitteet ja sisällöt jäsentyvät neljäksi ilmiöksi, jotka muodostavat yhtenäisen kokonaisuuden lukuvuoden vuosikelloon. Ilmiökokonaisuuksissa on havaittavissa ja vertailtavissa oppiaineiden väliset yhteydet vuosiluokkien sisällä ja niiden välillä. Lisäksi kirjoissa on käytännölliset oppiaineiden tarkistuslistat, joihin tavoitteet, sisällöt ja hyvän osaamisen kriteerit on kiteytetty. Mukana on myös viikkosuunnitelmapohjia ja mahdollisuus työn dokumentointiin.

Idis 0—2 on konkreettinen työväline opetuksen suunnittelun lähtökohdaksi esiopetuksen sekä ensimmäisen ja toisen luokan opettajille. Idis-työkirjat tuovat opetuksen arkeen selkeyttä, tukea ja ideoita. Opetussuunnitelman tavoitteet, sisällöt ja hyvän osaamisen kriteerit on Idiksissä jäsennelty selkeään, ymmärrettävään ja opettajaystävälliseen muotoon.

Idis on opettajan oma työkirja ja apuväline opetuksen ja kokonaisuuksien suunnitteluun. Eli siis kirja, joka auttaa sinua hahmottamaan koko vuoden kokonaisuutena ja samalla muistuttaa siitä, mitä pitikään opettaa ja millaisilla tavoitteilla! Kyllä kiitos! Pyörää ei tarvitse keksiä itse uudelleen, mahtavaa, että joku on tehnyt sen jo puolestani ja vielä pakannut sen helposti lähestyttävään pakettiin.
Opehommia Instagram-tili

Työkirjat perustuvat valtakunnallisiin Esiopetuksen opetussuunnitelman perusteisiin (2014) ja Perusopetuksen opetussuunnitelman perusteisiin (2014). Vuosiluokkakohtaisten esimerkkien pohjana ovat Tampereen kaupunkiseudun perusopetuksen yhteinen opetussuunnitelma (2016) sekä Tampereen kaupungin perusopetuksen opetussuunnitelma (2016) ja tarvittavat kohdat ohjataan tarkistamaan oman alueen opetussuunnitelmasta. Vieraiden kielten tavoitteita ja sisältöjä ei ole jäsennelty. Uskonnoista on otettu mukaan evankelisluterilainen uskonto ja sen rinnalle elämänkatsomustieto.

”Opetussuunnitelma tuntui laajuudessaan hankalasti hallittavalta kokonaisuudelta. Aika kului tavoitteiden ja sisältöjen etsimiseen, eivätkä oppiaineiden väliset yhteydet hahmottuneet kokonaisuuksiksi. Opettajien välinen yhteistyö kaipasi yhteistä kieltä ja suunnittelun pohjaa. Syntyi tarve jäsentää ops helposti ymmärrettävään muotoon. Tästä syntyivät Idikset.”
- Tiia-Pauliina Ahokangas ja Johanna Kanto

Tiia-Pauliina Ahokangas, KM, työskentelee Tampereella erityisluokanopettajana. Hän on ratkaisukeskeinen valmentaja ja työnohjaaja. Lisäksi hän toimii OAJ:n Nuori opettaja -kouluttajana. Työssään hän on kiinnostunut tukemaan ihmisiä erilaisissa elämän haasteissa. Hänen sydäntään on lähellä lasten kokonaisvaltaisen kehittymisen sekä oppimisen tukeminen. Työnohjauksissa hän pyrkii löytämään ohjattavien kanssa ratkaisuja ja voimavaroja työarkeen.

Johanna Kanto, KM, työskentelee Nokialla luokanopettajana. Työssään hän on kiinnostunut lapsen oppimisprosessin rakentamisesta sekä laaja-alaisen hyvinvoinnin tukemisesta. Hän toimii alkuopettajana ja on kiinnostunut kehittämään esi- ja alkuopetuksen työskentelymalleja. Työotteeltaan hän on ratkaisukeskeinen ja pyrkii löytämään ratkaisuja opetusalan arkeen.

Miten Idikset auttavat työn suunnittelussa? Katso webinaaritallenne, jolla Tiia-Pauliina ja Johanna antavat sinulle ideoita Idisten käyttöön ja opetussuunnitelman mukaiseen opetuksen suunnitteluun.

  • 4. painos, 2022
  • ISBN 978-952-370-030-7
  • Nidottu, 220 sivua
  • Tilausnumero 100086733

Auta muita tekemään ostopäätös ja arvioi tuote!

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.