Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.
Leiki kanssani
Klikkaa kuvaa avataksesi se suurempana
HINTA 32,90 €
JÄSENELLE 29,60 €
Ostoskorissa 0 kpl
  • 2024
  • ISBN 9789523548718
  • Nidottu, 176 sivua
  • Tilausnumero 100090677

Tiia Trogen

Leiki kanssani

Leikillisyys vanhemmuuden tukena

Kun aikuinen leikkii lapsen kanssa, hän osoittaa lapselle, että tämä on tärkeä ja hänen aikansa arvoinen. Kun leikkiä on tarpeeksi, lapsi voi hyvin. Leikki on lapsen tapa purkaa kuormitusta ja sydämellään olevia asioita.

Leikkimistä ei pitäisi lopettaa koskaan, vaikka monet sen välillä unohtavatkin. Erityisen tärkeää leikki on lasten kanssa olemisessa ja kasvattamisessa. Leikkien erilaisten taitojen oppiminen on nopeaa. Sillä voi opettaa myös vaikeiden tunteiden käsittelyä ja vastoinkäymisistä selviytymistä.

Leiki kanssani palauttaa aikuisen leikkimisen halun ja lisää tietoa leikin monista muodoista ja hyödyistä. Leikillisyys voi myös ratkaista kasvatuksen ongelmatilanteita — sillä päästään usein ratkaisuihin, joissa kaikki osapuolet voittavat, jolloin arkikin helpottuu.

Mukana runsaasti käytännönläheisiä esimerkkejä ja leikki-ideoita erilaisiin arjen tilanteisiin.


Ote kirjasta:

Jos sanoisin, että on tapa, jonka avulla lapsi oppii nopeasti ja joka lisää lapsen hyvinvointia, opettaa sosiaalisia taitoja, vahvistaa resilienssiä sekä kehittää lapsen kieltä, luovuutta sekä tunne- ja ongelmanratkaisutaitoja, haluaisit varmasti tietää, mistä on kyse, ja käyttää sitä.

Jos kertoisin, että kyseessä on leikki, nyökyttelisitkö tietävästi päätäsi vai olisitko hieman pettynyt? Mahdollisesti leikki ei kuulu mielipuuhiisi. Ehkä sinulla on korkea kynnys mennä mukaan lapsen leikkiin, ja siksi olisit toivonut vastauksen olevan toisenlainen.

Entä jos sanoisin, että on tapa, jonka avulla kasvattajan ja lapsen yhteys vahvistuu sekä konfliktitilanteet vähenevät ja ratkeavat nopeammin kuin muuten? Olisit varmasti kiinnostunut kuulemaan lisää. Tapa liittyy vahvasti edelliseen — se on leikillisyys.

Leikillisyys kasvatuksessa on hyödyksi niin lapselle kuin aikuiselle. Leikillisyys tekee kasvatuksesta helpompaa ja vie nopeammin ratkaisuihin. Leikillisyys on suhtautumistapa tilanteisiin. Siinä yhdistyvät leikki, huumori, luovuus ja ilo.


Tiia Trogen on kouluttaja ja kasvatuksen asiantuntija, joka on työskennellyt eri-ikäisten lasten parissa yli 20 vuotta. Hän on julkaissut aiemmin teokset Tunteita päästä varpaisiin yhdessä Heli Mäkelän kanssa (2022) ja Ilo olla yhdessä (2021).

  • 2024
  • ISBN 9789523548718
  • Nidottu, 176 sivua
  • Tilausnumero 100090677

Auta muita tekemään ostopäätös ja arvioi tuote!

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.