Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.
Ilmestyy 28.8.2024
Tuomittujen terapeutti

Klikkaa kuvaa avataksesi se suurempana
HINTA 27,90 €
JÄSENELLE 25,10 €
Ostoskorissa 0 kpl
Ilmestyy 28.8.2024
  • 2024
  • ISBN 9789523828223
  • Sidottu
  • Tilausnumero 100092358

Tiina Alakärppä

Tuomittujen terapeutti

Musta maailma näyttää tältä

Synkkä seksuaalirikollisuuden maailma sisältää moninaista rikollisuutta, persoonallisuushäiriöitä, kieroutuneita ajatusmalleja ja traagisia elämäntarinoita.

Seksuaalirikoksiin syyllistyneiden seksuaaliterapeutti Tiina Alakärppä on pysähtynyt tuon maailman äärelle. Hän on saanut kokea, miten tuossa maailmassa työskentely vaikuttaa ihmisen psyykeeseen ja maailmankuvaan. Samalla Alakärppä on joutunut etsimään vastauksia lukuisiin kysymyksiin pysyäkseen toimintakykyisenä.

Miten kohdata vakaviin seksuaalirikoksiin syyllistyneitä ihmisiä? Miten käsitellä ihmismieltä järkyttäviä tekoja ja turvallisuuden tunteen rikkoutumisen synnyttämää pelkoa? Miten säilyttää myötätuntoinen suhtautuminen ihmisiin ja elämään? Miten perustella itselle, että työskentely kohderyhmän kanssa on tärkeää?

Kirjassa Alakärppä kuvailee omaa polkuaan Ylen tituleeraamaksi ”Tuomittujen terapeutiksi” ja jokapäiväistä työympäristöään erilaisten tapausesimerkkien avulla. Hän käy läpi keinoja, joiden avulla asiakastyön tekeminen äärimmäisen vaativassa toimintaympäristössä on mahdollista ja kuinka omasta hyvinvoinnista on mahdollista pitää huolta todellisuuden rajoja venyttävässä työssä.

Tiina Alakärppä (väitöskirjatutkija, TM) on kohdannut seksuaalirikosten ennaltaehkäisemiseen tähtäävässä työssään lukuisia vakavista rikoksista tuomittuja ja kouluttanut seksuaalirikollisuuden tekijätyön asiantuntemuksensa pohjalta poliisin, rikosseuraamusalan, sosiaali- ja terveysalojen ja seksologian alan ammattilaisia sekä yliopisto-opiskelijoita. Hän on saanut palautetta lämpimästä ja empaattisesta vuorovaikutuksestaan työssä, jonka asiakasryhmä on yksi maailman vaativimmista.

Ilmestyy 28.8.2024
  • 2024
  • ISBN 9789523828223
  • Sidottu
  • Tilausnumero 100092358

Auta muita tekemään ostopäätös ja arvioi tuote!

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.