Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.

Aistiseikkailu

Varhaiskasvattajan Tietopalvelulta on tulossa Sanna Leena Saarisen huikean hieno uutuuskirja ja lorukortit nimeltä Aistiseikkailu — Elämyksiä ja toimintaa koko vuodeksi. Kirja ja kortit ovat varsin virkistävä ja käytännönläheinen apu jokaisen varhaiskasvattajan arkeen.

Opas käsittelee lapsen luovuutta ja aistimaailmaa unohtamatta kuitenkaan lapselle ominaisia toimintatapoja. Toimintakokonaisuudet on kerätty satujen ympärille ja mukaan on liitetty iso määrä monenlaisia musiikki-, askartelu-, leikki-, liikunta- ja muita toimintavinkkejä, joista jokainen varhaiskasvattaja voi helposti koota itse ryhmälleen sopivan teemallisen kokonaisuuden ikä- ja kehitystasot sekä ryhmän että yksittäisten lasten tavoitteet huomioiden.

Satujen syvempi hyödyntäminen on kiinnostanut minua jo pitkään! Tämän oppaan ja korttien hyödyntämistä odotan erityisesti, koska niiden avulla saa monia erilaisia ideoita, näkökulmia ja toimintamalleja satujen projektimaiseen toteuttamiseen vuodenkierron mukaan. Esimerkiksi kuukauden ajan käydään läpi sama satu, mutta aina eri lähtökohdasta katsottuna. Satujen avulla voidaan käsitellä vaikkapa tunteita tai värejä. Myös lapsia paljon kiinnostavat luonto- ja eläinaiheet kulkevat vahvasti saduissa mukana. Sadun lukemista havainnollistamaan kirjan tueksi on tehty lorukortit, joiden avulla pientenkin lasten on helppo muistaa, miten satu etenee.

Outi Kosunen
Takaisin muihin kirja-arvioihin>>

Tilaa kirja ja kortit tästä>>


Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.