PÄIVITETTY 6.4.2023
1. Fanni ja pikkuinen Miu
Suuret muutokset elämässä, kuten pikkusisaruksen syntymä tai vanhempien ero, herättävät joukon erilaisia tunteita, joiden käsittelyyn lapsi kaipaa aikuisen apua. Kirjan tarina ja siihen liittyvät tehtävät luovat ymmärrystä muutosten herättämiä tunteita kohtaan ja tarjoavat keinoja tukea lasta muutoksiin sopeutumisessa. Lisäksi kirjassa esitellään tapoja tukea myönteisen sisarussuhteen rakentumista sen eri vaiheissa.
Tilaa tästä
2. Nestori Neuroni ja hämmästyttävät aivot
Nestori Neuroni ja hämmästyttävät aivot on lasten tietokirja, joka sisältää myös aikuisille suunnatun tietopaketin aivojen toiminnasta ja kehityksestä. Se auttaa sekä lasta että aikuista ymmärtämään lapsen yllättäviä ja hankalia reaktioita arjen eri tilanteisiin sekä kokeilemaan tunteiden säätelyä vaikeiden olojen voittamiseksi. Kirja sopii varhais- ja alkuopetukseen mutta myös kotiin tutkittavaksi niin yksin kuin vanhemman kanssa.
Tilaa tästä
3. Varhaiskasvatuksen opettajan kalenteri 2023-2024
Kirja sisältää selkeän kalenteriosion heinäkuusta seuraavan vuoden elokuuhun, monipuolisia suunnittelusivuja sekä ajankohtaisia artikkeleja. Kalenteri on suunniteltu vahvistamaan varhaiskasvatuksen opettajan työn suunnittelua ja toteutusta sekä oman toiminnan arviointia ja kehittämistä. Sitä on helppo hyödyntää läpi vuoden. Kalenteri on toteutettu yhteistyössä Varhaiskasvatuksen Opettajien Liiton kanssa. Ilmestyy 13.4.
Tilaa tästä
4. Krokotiilijuoksu
Kenguruviesti, ninjahippa, lohikäärmeen pyrstö, krokotiilijuoksu ja yli parisataa muuta tämän kirjan toimintaideaa saavat jalat vipeltämään ja toimimaan! Vaikka lasten riittävästä liikunnasta pitäisi pitää huolta, ajanpuute vaivaa ajottain varmasti sinuakin. Tämä kirja auttaa sinua säästämään aikaa ja vaivaa, koska se sisältää valmiita toimintaideoita kaikkiin liikunnallisiin hetkiin.
Tilaa tästä

5. Tiimin voima varhaiskasvatuksessa
Toimiva tiimityö on laadukkaan varhaiskasvatuksen kulmakivi — kun tiimi ja sen jäsenet voivat hyvin, positiivinen vaikutus heijastuu myös lapsiin. Tämän kirjan tarkoituksena on houkutella varhaiskasvatuksen ammattilaisia pohtimaan toimivan tiimityön merkityksellisyyttä. Kirjassa pysähdytään tarkastelemaan hyvinvoivan ja laadukkaaseen pedagogiikkaan yhdessä tähtäävän tiimin toimintaa ennen kaikkea vuorovaikutuksen näkökulmasta.
Tilaa tästä
6. Miu ja tunteikas päivä
Supersuosittu Fanni-sarja täydentyy pahvikirjoilla!
Miu ja tunteikas päivä on herttainen tunnetaitokirja 0—3-vuotiaille. Kirjassa opetellaan tunteiden tunnistamista ja erilaisten tunnereaktioiden ymmärtämistä.
Tilaa tästä
7. Huomaa hyvä! Vahvuuskalenteri 2023-2024
Huomaa hyvä! -kalenteri innostaa luonteenvahvuuksien harjoitteluun ja positiiviseen palautteenantoon. Se auttaa sinua suunnittelemaan työtäsi ja dokumentoimaan monenlaista edistymistä. Kalenterin rakenne kuljettaa vahvuuksien viitoittamalla tiellä ja kutsuu kasvattamaan hyvää. Ilmestyy 20.4.
Tilaa tästä
8. Hyvän vanhemman salaisuus
Tämä kirja herättelee pohtimaan, mikä oikeastaan on hyvän vanhemman salaisuus. Kirja esittelee viisi lapsen käytöstä ohjailevaa tarvetta sekä konkreettisia keinoja ymmärtää lapsen käytöstä pintaa syvemmältä lapsen ja vanhemman välistä erityistä suhdetta vaalien. Kirja on käytännönläheinen opas arjen tunnepulmiin sekä empaattinen halaus vanhemmuuden ristipaineissa kamppailevalle. Teet kirjassa syväluotaavan matkan lapsen tunnekokemusten ja inhimillisten tarpeiden ymmärtämiseen, jotta sinulla olisi välineitä tarjota lapselle sellaista vanhemmuutta kuin hän kussakin hetkessä tarvitsee.
Tilaa tästä
9. Lastenhoitajan kalenteri 2023-2024
Tämä kalenteri auttaa sinua suunnittelemaan ja kehittämään työtäsi. Teos sisältää viikkokalenterin heinäkuusta seuraavan vuoden elokuuhun, vuosisuunnitelmasivuja sekä ajankohtaisia artikkeleja. Artikkeleissa käsitellään muun muassa elämyksellistä tunnekasvatusta ja lasten neuropsykiatrisia haasteita sekä annetaan vinkkejä vanhemmuuden tukemiseen. Kalenteri on toteutettu yhteistyössä Suomen Lastenhoitoalan Liitto ry:n kanssa
Tilaa tästä
10. Näin tuet lapsen itsesäätelyä
Kirjassa kuvataan käytännönläheisesti, miten ihmisen aivoista ja kehosta rakentunut neurobiologinen koneisto toimii ja miksi sen tunteminen on tärkeää. Kirjassa tuodaan esille tasapainoisen ravitsemuksen, liikkumisen, levon, unen ja sensitiivisen vuorovaikutuksen välttämättömyys hyvinvoinnille. Ilman näiden perusasioiden tasapainoa on miltei mahdotonta vahvistaa kaikessa elämässä tarvittavaa ja koko lapsuuden ajan kehittyvää itsesäätelyä. Kirjassa annetaan käytännön ohjeita hyvinvointia edistävän oppimisympäristön rakentamiseen ja itsesäätelyn vahvistamiseen päiväkotien toimintaympäristöissä.
Tilaa tästäTILAA SUOSITUIMPIA ALLA: