Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.
Neurokirjon lapsi varhaiskasvatuksessa -webinaarikoulutus


Tervetuloa mukaan Zoomissa toteutettavaan webinaarikoulutukseen torstaina 14.11.2024 klo 17-19! Koulutuksen hinta 54,90 € / hlö ja kirjakerhomme jäsenille vain 44,90 € / hlö. Koulutuksen hintaan sisältyy tallenne 2 viikon ajaksi.


”Voisiko tällä lapsella olla neurokirjon diagnoosi?”
Edessämme lattialla leikkii 4-vuotias, jonka haasteisiin on havahduttu varhaiskasvatuksen arjessa.
”En tiedä vielä — mutta pedagogista tukea me voimme ainakin rakentaa heti.”
- Ote Neurokirjon lapsi varhaiskasvatuksessa -kirjasta

Ensimmäiset vuodet varhaiskasvatuksessa rakentavat voimakkaasti lapsen minäkuvaa, itsetuntoa ja käsitystä itsestä ihmisenä ja oppijana. Se, miten lapsi kohdataan ja nähdään näinä vuosina, vaikuttaa hänen koko myöhempään elämäänsä.

Neurokirjon piirteet voivat tuoda arkeen monenlaista haastetta. Siksi on oleellista tunnistaa neurokirjon piirteet varhain ja tukea lasta arjessa myönteisin keinoin. Mitä aiemmin lapsi saa systemaattisesti rakennettua pedagogista tukea, sitä parempi se on hänen kehityksensä kannalta. Pienetkin onnistumiset kasvattavat lapsen luottamusta omiin taitoihinsa, motivoivat uuden oppimiseen ja tuovat lapsen yksilöllisiä vahvuuksia esiin.

Neurokirjon lapsi varhaiskasvatuksessa -koulutuksessa tutustutaan neurokirjon lapsiin ja pohditaan, miten varhaiskasvatuksessa voidaan vastata tuen tarpeeseen. Koulutuksessa kerrotaan neurokirjoystävällisestä ympäristöstä ja lapsen taitojen vahvistamisesta, eli vaikuttavan toiminnan elementeistä. Saat myös ymmärrystä ennakoinnista, strukturoinnista, toiminnanohjauksen tuesta ja kuormitusherkkyydestä. Lisäksi kuulet aikuisen tietoisen työotteen merkityksestä, eli omien ajatusten ja uskomusten vaikutuksesta lapsen kohtaamiseen.

Koulutuksen tarkoituksena on ennen kaikkea välittää neurovahvistavaa lähestymistapaa, arvostavaa kohtaamista ja lämmintä vuorovaikutusta moninaisten teemojen äärellä. Tavoitteena on muokata varhaiskasvatuksen ympäristöä ja omaa toimintaa lasta tukevaksi.

Kouluttajina toimivat kognitiivisen käyttäytymisterapian lasten ja nuorten psykoterapeutti, KM, erityisopettaja ja ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja Maria Matilainen ja sosionomitaustainen neurokirjon asiantuntija ja kouluttaja Salla Hewitt, jotka ovat kirjoittaneet yhdessä koulutuksen aiheeseen liittyvän Neurokirjon lapsi varhaiskasvatuksessa -kirjan.


Koulutus vastaa seuraaviin kysymyksiin:

 Miten voi tunnistaa lapsen neurokirjosta kertovia piirteitä?

 Miten huomioida neurokirjon lapsen tarpeet varhaiskasvatuksessa?

 Millainen on neurovahvistava lähestymistapa?

 Millainen merkitys omilla ajatuksilla ja uskomuksilla on lapsen kohtaamisessa?

 Miten omalla toiminnalla voi tukea neurokirjon lasta?Osallistujahinta koskee yhden hengen osallistumista. Jos haluat katsoa koulutuksen esimerkiksi yhdessä työporukan kanssa, saat kätevästi tehtyä ryhmäilmoittautumisen useammalle hengelle ilmoittautumislomakkeen kautta. Voit kysyä tarjousta yli 20 hengen ryhmälle osoitteesta koulutukset(at)varhaiskasvatuksentietopalvelu.fi.

Ilmoittautuneena saat koulutustallenteen katsottavaksi kahden viikon ajaksi. Tallenne ei tule myyntiin erikseen.

Jos maksat koulutusosallistumisen itse, osallistumismaksu maksetaan heti ilmoittautumisen yhteydessä.

JÄSEN: Pääset hyödyntämään ilmoittautuessa koulutuksen jäsentarjoushinnan, kun kirjaudut sisään jäsentunnuksillasi.
Paikkoja on rajatusti. Ilmoittautuminen on käynnissä niin kauan kuin paikkoja riittää tai torstaihin 14.11.2024 klo 12.00 asti. Varaa paikkasi:

Neurokirjon lapsi varhaiskasvatuksessa

Torstai 14.11.2024, Zoom-webinaari

Osoite: Verkkokoulutus
Aika: kello 17.00–19.00
Kouluttaja: Maria Matilainen ja Salla Hewitt
Koulutuksen hinta 54,90 € / osallistuja (sis. alv)
Koulutuksen hinta Varhaiskasvatuksen Tietopalvelun jäsenille 44,90 € / osallistuja (sis. alv)
Ilmoittaudu viimeistään 14.11.2024.
Osallistuminen kannattaa, koska:

 Kouluttaudut kätevästi webinaarin välityksellä sijainnistasi riippumatta

 Kouluttajina on kaksi innostavaa asiantuntijaa

 Saat katsottavaksi koulutustallenteen 2 viikon ajaksi

 Saat koulutuksesta osallistumistodistuksen

 Saat tilattua ilmoittautumisen yhteydessä koulutukseen liittyvän Neurokirjon lapsi varhaiskasvatuksessa -kirjan tarjoushintaanVoit kätevästi varata samalla kertaa paikkasi myös syksyn toiseen koulutukseen:

Liisa Ahonen: Haastavat vuorovaikutustilanteet varhaiskasvatuksen tiimissä -koulutus
Zoomissa keskiviikkona 4.9.2024 klo 17-19. Hinta 54,90 € / Jäsenelle 44,90 € / hlö
Koulutuksessa pureudutaan tiimin sisäiseen vuorovaikutukseen ja keinoihin ratkoa tiimin välisiä ristiriitatilanteita rakentavalla tavalla.


Kouluttajat:

MARIA MATILAINEN on kognitiivisen käyttäytymisterapian lasten ja nuorten psykoterapeutti, KM, erityisopettaja ja ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja. Hän työskentelee lasten ja nuorten parissa käyttäytymisterapian ja erityisopetuksen kentällä ja kouluttaa ammattilaisia samoista teemoista. Mariaa innostaa uusien keinojen keksiminen arjen haasteiden ylittämiseen. Maria uskoo positiivisen ja tietoisen työotteen voimaan. Marian IG-somekanavalla @maria_ellipsi annetaan erityispedagogiikkaan ja kognitiiviseen käyttäytymisterapiaan liittyviä ideoita ja työkaluja lasten ja nuorten parissa työskenteleville.

Maria on kirjoittanut myös kirjan Neurokirjon oppilas sekä yhdessä KM Marjukka Puustisen kanssa Maltti ja Sinni -kirjan ja Maltti ja Sinni -tunnekortit.

 Palautteita Marian aiemmista koulutuksista:
"Webinaari oli paras jossa olen ikinä ollut. Kouluttaja oli osaava ja innostava!"
"Huikea ammattilainen, lempeä välittävä asenne välittyi webinaarista"
"Webinaari oli todella hyvä ja käytännönläheinen ja kouluttaja oli selkeä ja positiivinen."
"Pidin erittäin paljon, kouluttaja osasi asiansa ja innosti muitakin."
"Kouluttaja oli osaava, innostava ja positiivinen."


SALLA HEWITT on sosionomitaustainen neurokirjon asiantuntija ja kouluttaja. Hän työskentelee autismikuntoutuksen ja neuropsykiatrisen valmennuksen kentällä yhteistyössä varhaiskasvatuksen kanssa ja auttaa työyhteisöjä rakentamaan neurokirjoystävällisiä toimintatapoja. Sallan erityisosaamista on haastavien tilanteiden ennaltaehkäiseminen ja selvittäminen. Sallan IG-somekanavalla @kirjonkirjat annetaan neurovahvistavaa tukea niin neurokirjon lapsille ja nuorille kuin heidän läheisilleen ja ammattilaisille.

 Palautteita Sallan aiemmista koulutuksista:
”Ihana toteutus koulutuksessa, kannustava ilmapiiri ja tilaa myös keskustelulle. Lämminhenkinen suhtautuminen neurokirjon lapsiin ja meihin vanhempiin. Kiitos!”
”Olemme jutelleet kaikkien mahdollisten ammattilaisten kanssa ja pyydetty nimenomaan niitä käytännön vinkkejä vaikeisiin tilanteisiin kotona. Tuntuu, että nyt sain parin tunnin aikana niitä enemmän kuin mistään muualta tähän asti.”
”Salla oli todellinen ammattilainen, jolla oli todella hyviä maanläheisiä esimerkkejä havainnollistamaan asioita. Selkeät materiaalit, joihin varmasti palaan vielä monesti ja joiden avulla on helppo viedä tietoa muillekin.”
"Kiitos erinomaisesta koulutuksesta! Asiantuntemuksesi oli huikeaa, ja myötätuntosi näitä lapsia ja perheitä kohtaan tuli ruudun läpi ja tarttui." 


Tilaa koulutukseen liittyvä kirja tarjoushintaan!

Voit tilata ilmoittautumisen yhteydessä Marian ja Sallan kirjoittaman Neurokirjon lapsi varhaiskasvatuksessa -kirjan koulutustarjoushintaan 27,90 € (norm. 39,90 €). Saat tilauksen postikuluitta Manner-Suomeen. Kirja ilmestyy 7.10.2024.

Kirja tarjoaa varhaiskasvatuksen ammattilaisille työkalupakin, jonka avulla voi löytää ratkaisut neurokirjon lapsen kohtaamiseen ja tukemiseen varhaiskasvatuksessa. Esitellyt toimintamallit hyödyttävät aivan kaikkia lapsia. Kirjassa käsitellään myös toimivaa yhteistyötä vanhempien ja kuntoutusalan ammattilaisten kanssa.


Kysyttävää koulutuksesta? Ota yhteyttä!

Mari Puttonen
koulutuskoordinaattori
mari.puttonen (at) varhaiskasvatuksentietopalvelu.fi

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.