Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.


Opetellaan kerrontataitoja yhdessä Eetun ja Iitun kanssa!

Lapset kasvavat satujen ja tarinoiden maailmoihin pienestä pitäen. Kertomuksia kuullaan aikuisten lukemina, nähdään televisiosta ja tänä päivänä satujen maailmaan pääsee helposti myös erilaisten mobiilisovellusten ja -pelien avulla. Muistammeko kuitenkaan, miten mainioita tarinankertojia lapset itse ovatkaan?

Lapsien pitäisi antaa kehittää tarinankertomistaitojaan rohkeasti, sillä tarinoiden lukeminen, kuunteleminen ja kerronta kehittävät kielellisten taitojen ohella myös keskittymistaitoja. Ne rentouttavat ja rauhoittavat sekä tukevat lapsen ja aikuisen välistä läheisyyttä ja vuorovaikutusta mitä parhaimmalla tavalla. Sadut ja niiden kertominen auttavat myös käsittelemään vaikeita ja hankalia kokemuksia ja tunteita.

Kuinka lasten kerrontataitoja voisi kehittää yhdessä lasten kanssa?

Lasten kerrontataidot kehittyvät, kun lapsille annetaan tilaa kertoa heidän omista tuntemuksistaan. Lapsen kertomaa asiaa voi myös johdatella ja auttaa muodostumaan oikeaan suuntaan. Apuna voi myös käyttää kuvia, joista lasten on helppo kertoa ja opetella kerrontataitoja.

Jos sinua kiinnostaa ja innostaa lasten kerrontataidot, tutustu kirjaan Eetu, Iitu ja kertomattomat tarinat.


Kirjan alkuun on koottu tietoa lasten kerrontataidoista ja neuvottu selkeästi, kuinka kirjaa voi käyttää yhdessä lasten kanssa. Tarinoiden teemat käsittelevät katoamista, pelkoa ja ristiriitaa, joten samalla kehittyy myös tunteiden käsittely erilaisissa arkisissa tilanteissa. Kirjassa ei ole yhtä ainoaa tapaa harjoittaa kerrontataitoja vaan menetelmistä voi valita itselleen parhaimman tai testata vaikkapa useampaa menetelmää! Apuna on tietenkin mukaansatempaavat kuvat ja apukysymykset.

Tarinoille ei ole yhtä oikeaa vastausta, vaan tärkeintä on ilo ja mielikuvitus matkalla kohti omaa mielekästä tarinaa!

Tilaa kirja tästä.

Kirjan TOP 3 -vinkit kerrontataitojen opetteluun:

1. Käy lapsen kanssa yhdessä läpi tarinan rakenteen kannalta tärkeitä asioita esimerkiksi. henkilöt, tapahtumat ja tapahtumapaikat.

2. Esitä lapselle tarinasta muutamia helppoja kysymyksiä, jotta tarina jää lapsen mieleen.

3. Käytä tarinaa muistellessa vaihtoehtoja esimerkiksi. Oliko päähenkilö iloinen vai surullinen?


Kirjasta sanottua:

"Mielestäni Eetu, Iitu ja kertomattomat tarinat on aivan mahtava työkalu kaikille kasvattajille. Se tarjoaa myös mukavaa yhteistä tekemistä vanhemmille ja lapsille."

- Luetaanko tämä? -blogin kirjoittaja

"Eetu, Iitu ja kertomattomat tarinat on hyvin monikäyttöinen kirja. Alun teoriaosuudesta saa paljon mielenkiintoista tietoa esimerkiksi siitä, mitä kerronta on, miksi kertominen kannattaa ja miten kerrontataidot kehittyvät."

- Lue meille äitikulta -blogin kirjoittaja

Kerrontataitojen kehittämiseen ei ole yhtä ainoaa vaihtoehtoa ja paras niistä lapselle löytyy varmasti vain kokeilemalla. Tärkeintä on, että nautitte tarinoiden kertomisesta ja yhteisestä ajasta!

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.