Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.
Näin selviät tiimin jäsenenä
Klikkaa kuvaa avataksesi se suurempana
TARJOUS 9,90 €
Hinta voimassa 14.4.2024 asti Normaalihinta 39,00 € Normaali jäsenhinta 33,20 € Ostoskorissa 0 kpl
  • 1. painos, 2022
  • ISBN 978-952-370-308-7
  • Nidottu, 224 sivua
  • Tilausnumero 184083749

Mari Seppänen

Näin selviät tiimin jäsenenä

Tunnetaidot työkaluna sosiaali- ja terveysalalla

Kun itse kokeneena ammattilaisena vaihdan työpaikkaa ja liityn uuteen tiimiin, kiinnitän aina huomiota siihen, miten minut otetaan tiimiin vastaan. Miten minut kohdataan? Millaista puhetta tiimissä ylläpidetään? Miten minut esitellään muille tiimin jäsenille?

Tiimityön tunnetaitojen perusta on hyvä tiimi, jossa jokaisella on hyvä ja turvallista olla.

Tiimityössä tarvitaan tiimiälyä, tunneälyä ja kohtaamisen taitoja. Kun kunkin vahvuudet saadaan tiimissä näkyviksi, ryhmä muodostuu enemmän kuin osiensa summaksi.

Monissa työyhteisöissä istutaan aiempaa harvemmin alas yhdessä. Kun asioista ei keskustella avoimesti, tiimityö ei toimi eikä haastavien tilanteiden käsittely suju. Moni tiimi kärsii myös vuorovaikutustaitojen puutteesta. Miten omaa tunneälyään voi kehittää? Miten kunkin vahvuudet saadaan tukemaan tiimin toimivuutta? Miten tiimi saadaan toimimaan innostuneesti yhteisen tavoitteen eteen?

Tämän kirjan avulla sosiaali- ja terveysalan ammattilainen pääsee tutkimusmatkalle niin omaan rooliinsa tiimin jäsenenä kuin toimivan työtiimin rakennusaineisiin. Ymmärtämällä erilaisia mieltymyksiä ja työskentelytyylejä tiimin keskinäinen arvostus kasvaa.

Kirjassa on teorian lisäksi hyväksi havaittuja harjoituksia ja arjen esimerkkejä erilaisista tiimitilanteista. Kirja koostuu kolmesta osasta.

Ensimmäisessä osassa pohditaan, miten tiimistä muodostuu tiimi, millaiset rakennuspalikat siihen tarvitaan ja millaisia erilaisia vaiheita tiimiytymiseen kuuluu. Lisäksi kuvataan tunneälyä ja tiimityötaitoja tiimin toiminnan näkökulmasta sekä sitä, miten ihmisten erilaisuutta voidaan tiimissä käyttää hyväksi.

Kirjan toisessa osassa käydään läpi tiimin toiminnallisuutta ja elementtejä, joita tiimi tarvitsee toimiakseen hyvin. Keskeisessä osassa ovat kollegiaalisuus ja tunnetoimijuuden vahvistaminen. Osassa kuvataan, miten tiimistä voi muodostua huipputiimi ja kuinka kasvatamme me-henkeä ja käytämme tiimiälyä hyödyksemme arjen eri tilanteissa.

Kolmannessa osassa on mahdollisuus tehdä tiimin kanssa tai yksin erilaisia toiminnallisia harjoitteita teoriaosuudessa käsitellyistä aiheista. Harjoitteet toimivat tiimin, tiimiläisen ja tiimiyttämisen tukena.

Tosiasia on, että et voi vaihtaa asiakasta tai kollegaa, joten voit muuttaa ainoastaan suhtautumistasi. Tunneälyn kehittäminen alkaa itsestä.

Sairaanhoitaja (AMK), TtM ja tohtorikoulutettava Mari Seppänen on työskennellyt sosiaali- ja terveysalalla vuodesta 1998 niin asiakastyössä kuin asiantuntijatehtävissä. Moninaisten työroolien myötä Seppänen on saanut tarkkailla tiimien toimivuutta useista näkökulmista. Hän on kirjoittanut suositun teoksen Tunnetaidot voimavarana — Opas sosiaali- ja terveysalalle (PS-kustannus 2021).

  • 1. painos, 2022
  • ISBN 978-952-370-308-7
  • Nidottu, 224 sivua
  • Tilausnumero 184083749

Arvostelut kirjasta Näin selviät tiimin jäsenenä

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.