Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.
Lapsuuden kehityksellinen trauma
Klikkaa kuvaa avataksesi se suurempana
HINTA 31,90 €
JÄSENELLE 28,70 €
Ostoskorissa 0 kpl
  • 2023
  • ISBN 9789523840812
  • Nidottu, 165 sivua
  • Tilausnumero 637688196

Juha Klaavu

Lapsuuden kehityksellinen trauma

Syy arvottomuuteen, häpeään ja syyllisyyteen

Arvottomuuden, häpeän ja syyllisyyden kokemukset vaikuttavat monien ihmisten elämään. Niiden seuraukset näkyvät ihmisen jokapäiväisessä elämässä ulottuen pienistä valinnoista ystävyyssuhteiden ja parisuhteen muodostumiseen.

Traumoja on tutkittu paljon. Kehityksellinen trauma on silti monelle tuntematon käsite. Se on kuitenkin usein psyykkisen kivun ja monen mielenterveyden häiriön taustalla. Vakavimmillaan se voi johtaa epävakaan persoonallisuushäiriön kehittymiseen.

Varhaisessa vaiheessa syntynyt kehityksellinen trauma (relational trauma) vaikuttaa keskeisesti ihmisen minäkuvaan ja identiteettiin. Kehityksellisen trauman seurauksena ihmiselle muodostuu epäaito minuus, jonka ytimessä on syvä alitajuinen arvottomuuden, häpeän ja syyllisyyden tunne. Usein ihminen ei ole täysin tietoinen näistä tunteista, koska niiden tunnistaminen on niin kivuliasta. Kaikki ihmiset kantavat kehityksellisestä traumasta aiheutuvia jälkiä tavalla tai toisella.

Havainnollisten asiakasesimerkkien avulla kirjassa avataan kehityksellisen trauman syntyä, seurauksia ja vaikutusmekanismeja ihmisen elämässä. Kirja on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat lisätä omaa tai läheistensä hyvinvointia ja jotka haluavat ymmärtää ja tutkia arvottomuuden, häpeän ja syyllisyyden kokemuksiaan.

Juha Klaavu on teologian maisteri, psykoanalyyttinen psykoterapeutti (Valvira, Kela, EFPP), jungilainen psykoanalyytikko (C.G. Jung Institute Zürich, FEGAP, IAAP), kouluttaja, luennoitsija ja psykoterapeuttien työnohjaaja. Hän on toiminut psykoterapeuttina noin 20 vuoden ajan Suomessa ja ulkomailla. Hänen erityisalojaan ovat kehityksellinen trauman ja epävakauden hoito.

  • 2023
  • ISBN 9789523840812
  • Nidottu, 165 sivua
  • Tilausnumero 637688196

Arvostelut kirjasta Lapsuuden kehityksellinen trauma

Tämän kirjan ansiosta viimein olen alkanut ymmärtämään mitä kehityksellinen trauma on ja miten se vaikuttaa omaan elämääni. Elämää mullistava teos ollut minulle.

- Enlightened

Tämä kirja avasi sekä omaa elämänpolkuani uudella tavalla itselleni, että toi ymmärrystä asiakas- ja kohtaamistyöhön.

- Anna

Helppolukuinen, ihmisten kokemuksia ja teoriaa yhdistelevä kirja, joka auttaa ymmärtämään, mistä kehityksellisessä traumassa on kyse. Auttaa ymmärtämään asiakkaan ja kanssaihmisen kokemuksia mutta myös hyvä peilauspinta itselle ja omalle tilanteelle.

- Maira

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.