Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.
Kaapusten tunnekortit
Klikkaa kuvaa avataksesi se suurempana
HINTA 32,90 €
JÄSENELLE 29,60 €
Ostoskorissa 0 kpl

Kaapusten tunnekortit

17 erilaista tunnekorttia ilmeikkäinä ja värikkäinä kaapusina, joiden kanssa tutustutaan tunteisiin lorutellen ja leikkien!

Kaapusilla tunteet näkyvät paitsi ilmeissä, myös kaapujen vaihtuvissa väreissä ja kuvioissa. Tuntuvathan tunteet myös meidän kehossamme.

Kaapusten avulla harjoitellaan tunteiden tunnistamista, lisätään arkeen tunnepuhetta sekä havainnoidaan tunteiden tuntumista kehossa loruin ja leikein. Kaapusten tunnekortit ovat monipuolinen työkalu tunnekasvatuksen tueksi ja sopivat käytettäväksi niin kotona kuin varhaiskasvatuksessa.

Jokaisen kortin takana on kyseistä tunnetta kuvaava loru. Mukana ohjeet 11 erilaiseen tapaan hyödyntää kortteja!Voit hyödyntää kortteja esimerkiksi näin:
• Lapset nostavat yhden kortin kerrallaan. Arvuutelkaa tunnetta kuvasta ennen lorun lukemista.

• Nostakaa vuorotellen yksi kortti. Kortin nostaja yrittää mallintaa tunnetta ilmeillä ja kehonkielellä. Toiset yrittävät arvata, mikä tunne on kyseessä.
Aikuinen voi auttaa. Tätä voi leikkiä kahdestaan tai isommalla joukolla.

• Aikuinen lukee lorun ja ilmentää samalla lorun sisältöä kasvoillaan ja kehollaan. Lapset voivat yrittää tehdä samoja ilmeitä ja kehon liikkeitä aikuisen mallin mukaan.

• Ilmentäkää yhdessä valittua tunnetta ilmein, ääniin, liikkein ja elein. Sopii sovellettavaksi liikuntahetkiin!

• Kaapuset -tunnekortteja voi hyödyntää myös kirjoja luettaessa. Aseta esille muutamia kirjan tarinaan sopivia tunteita. Kirjan lopuksi voitte miettiä kaapusia apuna käyttäen, mitä tunteita lapset tarinassa huomasivat. Lapset voivat valita kaapusten joukosta ja kertoa, missä kohtaa tarinaa kyseisen tunteen huomasivat.

• varhaiskasvatuksessa voit hyödyntää kaapusia ja käytössänne olevia päiväjärjestyskortteja selvittämään, millaisia tunteita päiväkodin arkiset puuhat lapsissa herättävät. Anna lapsen jakaa päiväjärjestyskuvat kaapusten päälle. Valinnoista keskustelemalla on mahdollista saada syvällisempää tietoa lapsen kokemusmaailmasta vasun tueksi.

• Pyydä lasta valitsemaan kaapusista ne tunteet, joita hän on päivän aikana kokenut ja kertomaa millaisiin tapahtumiin tunteet liittyvät. Valitse myös itse omat kaapuset ja kerro lapselle omasta päivästäsi. Aikuisen avoin suhteutuminen rohkaisee lasta puhumaan tunteistaan. Mainio keskustelun avaaja myös kotiin!

• Valitkaa aamuisin kaapunen, joka kuvaa sen hetkistä tunnetilaanne ja asettakaa se esille. Päivän päätteeksi valitaan uusi kaapunen, ja katsotaan, onko tunne sama vai kenties muuttunut. Ideaa voi halutessaan laajentaa ja päivän mittaan kerätä kaapusia tunteiden muuttuessa. Päivän päätteeksi tutkitaan, kuinka monenlaisia tunteita päivään mahtuikaan. Sopii sovellettavaksi myös pienten kanssa tunteiden sanoittamisen tueksi!

• Valitkaa muutamia myönteisiä tunteita. Pohtikaa, miten voisitte lisätä näiden tunteiden kokemista lähipiirissänne ja mikä saa teidät itsenne tuntemaan näitä tunteita? Ehkäpä voisitte toteuttaa muutamia ideoita?

Tuotetiedot: 17 tunnekorttia, 11 hauskaa ja monipuolista käyttövinkkiä tunnetaitoja tukeviin harjoitteisiin.

Kortit muotoon leikattuja, korkeus 18,5cm. Huomioithan, että tuotteen värit voivat hieman poiketa verkkosivuston kuvista.

Kortit on tarkoitettu käytettäväksi aikuisen valvonnassa. Kortit painettu Suomessa. Rikkinäiset kortit tulee poistaa käytöstä.

Suunnittelu ja kuvitus: Tanja Ylimäinen ja Teija Hietala

Auta muita tekemään ostopäätös ja arvioi tuote!

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.