Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.
Havaintomotoriikka
Klikkaa kuvaa avataksesi se suurempana
HINTA 35,90 €
JÄSENELLE 30,50 €
Ostoskorissa 0 kpl
  • 1. painos, 2023
  • ISBN 978-952-370-337-7
  • Nidottu, 131 sivua
  • Tilausnumero 637686295

Timo Jaakkola

Havaintomotoriikka

Harjoitteita motoristen taitojen kehittämiseksi

Yli sata harjoitetta ja ideaa havaintomotoriikan kehittämiseksi!

Havaintomotoriikan kehittyminen näkyy sujuvana liikkumisena ja tehokkaana fyysisten tehtävien ratkaisemisena. Sen osa-alueita ovat kehontuntemus, avaruudellinen hahmottaminen sekä suunnan ja ajan hahmottaminen. Tarvitsemme havaintomotoriikka paitsi kaikissa liikunnallisissa suorituksissa myös esimerkiksi liikenteessä selviytymisessä ja monissa ammateissa.

Teos sisältää runsaasti havaintomotoriikkaa kehittäviä harjoitteita, joita voi hyödyntää lasten ja nuorten liikunnan ohjaamisessa, opettamisessa ja valmentamisessa. Kirja soveltuu ideapankiksi esimerkiksi lasten liikuttamiseen varhaiskasvatuksessa, alakoulujen liikunnallistamiseen, perusopetuksen liikunnanopetukseen, lasten ohjaamiseen urheiluseuroissa ja myös tavoitteelliseen urheiluvalmennukseen. Harjoitteiden toteuttaminen on helppoa, sillä tehtävät eivät vaadi erityisiä välineitä eivätkä liikunta-alan koulutusta.

Esimerkkitehtävä kirjasta:

MIELIKUVAT ERI TAVOIN JUOKSEMISESTA
Mielikuvien käyttäminen on hyvä mahdollisuus kehittää kehon hahmottamista juoksemisen aikana. Mielikuvat tarjoavat osallistujille aina myös ongelmanratkaisutehtävän. Mielikuvajuoksuja voidaan järjestää joko sisällä tai ulkona, ja sopiva juoksupyrähdysten pituus on 30—50 metriä. Käveleminen juoksun jälkeen lähtöpaikalle on yleensä riittävä palautumisaika, jonka jälkeen ohjaaja voi ohjeistaa jo seuraavan juoksun ja tavan liikkua. Ohjaaja voi esimerkiksi antaa seuraavanlaisia mielikuvia:

Juokse...
▪ kuin matalassa vedessä
▪ kuin tulisilla hiilillä
▪ mahdollisimman matalana
▪ kuin kumisaappaat jalassa
▪ kuin nastat kantapäissä
▪ napa edessä
▪ kuten jänis
▪ hyvällä rytmillä
▪ pitkällä askeleella
▪ niin lyhyellä askeleella kuin pystyt.

Timo Jaakkola on koulutukseltaan liikuntatieteiden tohtori ja psykologi, joka työskentelee liikuntapedagogiikan apulaisprofessorina Jyväskylän yliopistossa. Lisäksi hän on dosenttina Rauman opettajankoulutuslaitoksessa. Jaakkola on kirjoittanut useita kirjoja muun muassa liikuntataitojen oppimisesta, taitoharjoittelusta ja liikuntapedagogiikasta.

  • 1. painos, 2023
  • ISBN 978-952-370-337-7
  • Nidottu, 131 sivua
  • Tilausnumero 637686295

Auta muita tekemään ostopäätös ja arvioi tuote!

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.