Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.

Kaverikarusellilla monipuolisuutta leikkihetkiin

Kirjoittanut: Jenni Mäkinen - 9.8.2022

Lampisen ja Toivasen Kaverikaruselli ja 79 muuta vuorovaikutusleikkiä on monipuolinen kokonaisuus erilaisia vuorovaikutuksellisia leikkejä. Leikit on jaettu teemoittain, joista esimerkkinä esimerkiksi haaste- ja hoivaleikit. Kaikissa kaverikarusellin leikeissä yhteistä on se, että niissä toimitaan lapsen ehdoilla — leikkejä voidaan muokata esimerkiksi sen mukaan, miten läheinen on aikuisen ja lapsen välinen vuorovaikutussuhde.

Kaverikaruselli koostuu pienestä ohjevihkosesta sekä yksittäisistä korteista, joista voi esimerkiksi valita tai sattumanvaraisesti nostaa kulloinkin toteutettavan leikin. Osa leikeistä toteutetaan aikuisen ja lapsen kesken kahdestaan, joitakin voidaan toteuttaa isommassa ryhmässä. Ilahduttavaa on myös se, että leikit ovat helposti toteutettavia, eivätkä vaadi juurikaan valmistelua. Tämä on siis mainio pieni leikkivihkonen myös niihin hetkiin, kun kaivataan jotakin pientä tekemistä ilman pitkää valmisteluaikaa.

Kaverikaruselli sopinee parhaiten varhaiskasvatusikäisistä lapsista alakoulun pienempiin oppilaisiin. Kokeilin muutamaa leikkiä yhdessä omien alkuopetusikäisten oppilaideni kanssa, ja ne saivat suuren suosion. Erityisen suosituksi muodostui haasteleikeissä mainittava tasapainoiluleikki sekä tornin rakennusleikki. Yhteisten leikkihetkien jälkeen olen antanut lapsille kortteja myös vapaaseen käyttöön, josta he saavat vapaan leikin hetkillä valita oman kortin ja leikkiä sitä parin/ryhmän kanssa. Oppilaat ovat ottaneet kortit innolla vastaan ja ne ovat vahvistaneet myös oppilaiden vuorovaikutussuhteita. Suosittelen lämpimästi kaikille pienempien lasten kanssa työskenteleville!


Kirjoittaja:
Jenni Mäkinen
erityisluokanopettaja

Artikkelin avainsanat:

arvio, vuorovaikutus, toiminnallinen oppiminen

Arkisto:

2024

2023

Marraskuu

Lokakuu

Syyskuu

Elokuu

Kesäkuu

Toukokuu

Huhtikuu

Maaliskuu

Helmikuu

Tammikuu

2022

Joulukuu

Marraskuu

Lokakuu

Syyskuu

Elokuu

Kesäkuu

Toukokuu

Huhtikuu

Maaliskuu

Helmikuu

Tammikuu

2021

Joulukuu

Lokakuu

Syyskuu

Elokuu

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.