Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.

Ammattikirjojen lukeminen on pieni pysähdys oman työn äärelle

Kirjoittanut: Karoliina Ahonen - 19.8.2021

Jäsenemme kertoo

"Saan voimaa työhöni huipuista työkavereista ja lapsien aidosta ilosta", kertoo Iida Poikonen. Iida työskentelee varhaiskasvatuksen lastenhoitajana Jyväskylässä alle 3-vuotiaiden ryhmässä. Hänen työarkensa on hyvin hektistä, sillä ryhmässä on monia eri tuen tarpeita. Vaikka työ onkin hektistä, parasta Iidan mielestä hänen työssään on seurata lapsien kasvua ja kehitystä. "Lapset pitävät yllä meidän aikuisten lapsenmielisyyttä ja mielikuvitusta. Lapsien kanssa olen oppinut elämään täysillä tässä hetkessä."

Muutama kysymys Iidalle ammattikirjoista:

1. Minkä ammattikirjan olet lukenut viimeksi ja mitä ajatuksia se herätti?

Viimeisimmäksi olen lukenut kirjan Tunne minut!, joka kertoi konkreettisesti varhaiskasvatuksen arjesta. Arjen kiireessä jotkut asiat pääsevät unohtumaan, joten tämä kirja toimi hyvänä muistuttajana. Erityisesti hyödyllistä kirjassa olivat valmiit rungot huoltajien kanssa käytäviin aloituskeskusteluihin.

2. Miksi luet ammattikirjoja?

Pidän lukemisesta, joten ammattikirjoihin tarttuminen on ollut mieleistä minulle. Ammattikirjat ovat mahtava tilaisuus miettiä työpaikalle uusia keskustelunaiheita. Ammattikirjojen avulla olen pohtinut myös omaa työskentelyä ja työskentelytapaa. Esimerkiksi Vasun käyttöopas auttoi minua hahmottamaan vasun perusteet kokonaisvaltaisemmin. Kirjan ansiosta pedagogisen toiminnan suunnittelukin on nyt helpompaa käytännön työssä. Lukeminen on ollut minulle myös pieni pysähdys oman työn äärelle.

Iidan TOP 3 -ammattikirjaa:

1. Liisa Ahonen: Vasun käyttöopas

2. Katri Kanninen ja Arja Sigfrids: Tunne minut!

3. Päivi Pihlaja — Riitta Viitala (toim.): VarhaiserityiskasvatusVarhaiskasvatuksen Tietopalvelu on auttanut Iidaa kokoamaan työhönsä sopivan materiaalipankin

Iida on Varhaiskasvatuksen Tietopalvelun ammatillisen kirjakerhon jäsen. Iida on tykännyt Varhaiskasvatuksen Tietopalvelun kokonaisuudesta. "Jäsenenä minulle tarjotaan kauden kirjoja, jotka ovat alan uusimpia ammattikirjoja. Olen saanut kattavasti tietoa tulevista koulutuksista. Suosikkini ovat Onnistujan aleviikot, joista saan kerralla enemmän ammattikirjoja omaan materiaalipankkiini." Iida on suositellut jäsenyyttä kaikille kollegoilleen ja opiskelijakavereilleen.

Artikkelin avainsanat:

varhaiskasvattaja kertoo, varhaiskasvatuksen tietopalvelun jäsenyys, ammattikirjat, lukeminen

Arkisto:

2024

2023

Marraskuu

Lokakuu

Syyskuu

Elokuu

Kesäkuu

Toukokuu

Huhtikuu

Maaliskuu

Helmikuu

Tammikuu

2022

Joulukuu

Marraskuu

Lokakuu

Syyskuu

Elokuu

Kesäkuu

Toukokuu

Huhtikuu

Maaliskuu

Helmikuu

Tammikuu

2021

Joulukuu

Lokakuu

Syyskuu

Elokuu

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.