Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.

Kielen oppimista arjessa

22.2.2022

YHTEISTYÖ KIDIJOBIN KANSSA
Hyvä kielitaito avaa lapselle mahdollisuuksia olla vuorovaikutuksessa kohtaamiensa lasten ja aikuisten kanssa. Ilman yhteistä kieltä muiden lasten tai aikuis­ten kanssa lapsi ei voi tuoda esille toiveitaan tai ajatuk­siaan.

Leikkiin pääseminen voi olla haastavaa heikon kielitai­don vuoksi. Kielen oppimista tukemalla lapsi pääsee parem­min osaksi ympäröivää yhteisöä ja saa solmittua uusia, tärkei­tä ihmissuhteita vertaistensa ja aikuisten kanssa.

Kielen oppimisessa ja opettamisessa leikillisyys ja monipuolisuus on valttia. Kirjojen lukeminen ja niistä keskustele­minen, laulut, leikit, pelit, loruttelu ja median hyödyntämi­nen ovat helppo ja konkreettinen keino tukea lapsen äidin­kielen tai vieraan kielen oppimista lasta innostavalla tavalla. Kieltä oppiessa konkreettisuus (esimerkiksi esineet ja sanaa kuvaavat kuvat) ja toisto ovat avainasemassa.

Lapsen on hel­pompi ymmärtää uusi, opittava sana, jos sana on nähtävillä esimerkiksi konkreettisena esineenä tai kuvana.

Konkreettis­ta esinettä tai kuvaa tarkastellessa tulee keskusteltua opeteltavana olevasta sanasta, jolloin sanavarasto kasvaa ja rikastuu samalla kertaa.

Helmikuun Kidijobin uutuus leikilliseen suomen kielen op­pimiseen kannustaa oppimaan riimipareja! Riimittelen luonnosta ­-tuote sisältää 40 riimiparia luonnon sanoista, opettaa luontosanastoa sekä harjaannuttaa korvaa kuulemaan riimiparit. Tuote sisältää lisäksi riimipareja kertaavan pöytätehtä­vän lapsille.

Monipuolinen kielellä leikittely kasvattaa lapsen sanavarastoa sekä kielellisen muistin kehittymistä. Monipuolinen sanavarasto avaa lapselle mahdollisuuksia osallisuuteen ja kehittää vuorovaikutustaitoja eri tilanteita varten.

Riimittelen luonnosta -tuote on digitaalinen, itse tulostettava tuote. Pääset ostamaan sen Kidijobin verkkokaupasta www.kidijobi.fi/tuotteet.

➡️

Varhaiskasvatuksen Tietopalvelun seuraajana saat 10 %:n alennuksen ostoksestasi Kidijobin verkkokaupassa alennuskoodilla helmi22 Alennuskoodi toimii helmikuun 2022 loppuun asti.


KIDIJOBIN VERKKOKAUPPAAN TÄSTÄ.

Artikkelin avainsanat:

kielen oppiminen, kidijobi, kielen kehitys, vuorovaikutus

Arkisto:

2024

2023

Marraskuu

Lokakuu

Syyskuu

Elokuu

Kesäkuu

Toukokuu

Huhtikuu

Maaliskuu

Helmikuu

Tammikuu

2022

Joulukuu

Marraskuu

Lokakuu

Syyskuu

Elokuu

Kesäkuu

Toukokuu

Huhtikuu

Maaliskuu

Helmikuu

Tammikuu

2021

Joulukuu

Lokakuu

Syyskuu

Elokuu

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.