Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.

Elina Rostin mielestä on tärkeä nähdä jokaisessa lapsessa ja aikuisessa vahvuuksia

Kirjoittanut: Karoliina Ahonen - 19.8.2021

Jäsenemme kertoo

Elina Rosti on ammatiltaan varhaiskasvatuksen opettaja. Hän työskentelee Puistokadun päiväkodissa Jyväskylässä. Elina kokee työarkensa mukavana ja toisinaan vauhdikkaana. Tiimityö sekä työ lasten ja perheiden parissa on mieluisaa Elinalle. ”Erilaiset kohtaamiset ihmisten antavat minulle tosi paljon energiaa. Koen työni varhaiskasvatuksen opettajana tosi merkitykselliseksi.”

Elinan IG.

Elina nauttii työssään valtavasti siitä, kun näkee lapsien kasvavan ja kehittyvän. Hänen mielestään koko tiimin yhteishenkeä nostattaa se, kun näkee tehtyjen asioiden onnistuneen. ”Nautin siitä, että saan tehdä työtä, jossa saa käyttää omia vahvuuksia ja nähdä myös toisten käyttävän vahvuuksiaan.”

Jokainen luettu kirja tuo uutta näkemystä työhön

Elina on saanut ammattikirjoista työhönsä uusia vinkkejä ja näkemyksiä. Kirjat ovat antaneet työkaluja työn suunnitteluun, arviointiin ja kehittämiseen. Elina on ammattikirjojen lisäksi kiinnostunut alaansa koskevista tutkimuksista, erityisesti positiivisesta pedagogiikasta. Viimeisimmäksi Elina on lukenut Liisa Ahosen ja Piia Roosin kirjan Untuvikot. ”On todella upeaa, että pienten pedagogiikasta puhutaan nykyään enemmän ja sitä tutkitaan lisää. Pienet ansaitsevat yhtä paljon pedagogista toimintaa kuin isommatkin lapset”, Elina Pohtii.

Hyvinvointiin liittyvät kirjat ovat antaneet Elinalle uusia keinoja työssä jaksamiseen. ”Kirjat ovat antaneet ajattelemisen aihetta, miten omaa työtä voi ohjata paremmin ja sillä estää suurempaa kuormitusta.” Erityisesti Huomaa hyvä! -materiaalit ovat olleet vahvistamassa Elinan työpaikalla aikuisten ja lapsien hyvinvointia. ”On niin tärkeää, että näemme jokaisessa meissä hyvät puolet ja vahvuudet”, Elina muistuttaa.

Elina on Varhaiskasvatuksen Tietopalvelun ammatillisen kirjakerhon jäsen. Hienointa jäsenyydessä on Elinan mielestä se, että pysyy ajan tasalla alan uusista kirjoista ja materiaaleista. ”Samasta osoitteesta saan hankittua kaiken tarpeellisen alan kirjallisuuden.”

Elinan kolme suosikkia ammattikirjoista juuri nyt:

1. Pauliina Avola ja Viivi Pentikäinen: Kukoistava kasvatus

2. Reetta Yrttiaho ja Susanna Posio: Opettajan hyvinvointikirja

3. Eliisa Leskisenoja: Positiivinen pedagogiikka varhaiskasvatuksessa

Artikkelin avainsanat:

varhaiskasvattaja kertoo, varhaiskasvatus, ammattikirjat, vahvuudet, varhaiskasvatuksen tietopalvelun jäsenyys

Arkisto:

2024

2023

Marraskuu

Lokakuu

Syyskuu

Elokuu

Kesäkuu

Toukokuu

Huhtikuu

Maaliskuu

Helmikuu

Tammikuu

2022

Joulukuu

Marraskuu

Lokakuu

Syyskuu

Elokuu

Kesäkuu

Toukokuu

Huhtikuu

Maaliskuu

Helmikuu

Tammikuu

2021

Joulukuu

Lokakuu

Syyskuu

Elokuu

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.