Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.

Toimiva tiimityö tukee laadukasta varhaiskasvatusta

9.1.2023

Pienten lasten kanssa työskenteleminen on kirjaimellisesti tulevaisuuden tekemistä. Valintamme vaikuttavat suoraan lasten hyvinvointiin ja lapsuuteen, mutta myös siihen, millaisten arvojen pohjalta he tekevät päätöksiä ja linjauksia aikuisiksi vartuttuaan. Tämä pätee myös tiimityöhön, jota lapsi näkee päivittäin varhaiskasvatuksessa. Se millaisia kohtaamisia lapsi näkee tiimin välillä, vaikuttaa suoraan lapsen tunnetilaan ja siihen, miten lapsi toimii vuorovaikutustilanteissa nyt ja tulevaisuudessa.

Liisa Ahosen Tiimin voima varhaiskasvatuksessa -kirja osoittaa tiimityön merkityksen jokaiselle varhaiskasvatuksen ammattilaiselle. Kirjassa on huomioitu viime vuosina varhaiskasvatukseen kohdistuneet muutokset, jotka ovat lisänneet työmäärää sekä painetta kehittää omaa ammatillista osaamista. ”Uudistukset ovat nostaneet pintaan kysymyksen: Miten vastuullisessa ja monin tavoin kuormittavassa työssä voi jaksaa? Tähän kysymykseen löytyy yksi selkeä vastaus. Avainasemassa laadukkaassa varhaiskasvatuksessa sekä henkilöstön ja lasten hyvinvoinnissa on ennen kaikkea toimiva tiimityö.”

Toimiva tiimityö ei ole koskaan täydellistä, vaan Liisa kannustaakin kirjassaan puhumaan ennemminkin riittävän hyvästä tiimityöstä. Ajatus riittävän hyvästä tiimityöstä tuo lempeyttä toimivampien työtapojen löytämiseen ja näin on helpompi lujittaa tiimin me-henkeä. Kun tiimin toimintaa lähdetään kehittämään, kannattaa ensin kysyä: Mikä meillä jo menee hyvin? ”Onnistumisten tunnistaminen pehmentää kriittisyyttä ja valaa uskoa siihen, että tiimillä on aito mahdollisuus onnistua yhdessä. Kun tiedämme, mikä kaikki meillä jo sujuu hyvin, osaamme paremmin suunnata katseemme asioihin, jotka eivät vielä toteudu haluamallamme tavalla.”

Tiimin voima varhaiskasvatuksessa -kirja tukee tiimiäsi haastavissa sekä hyvissä hetkissä. Se antaa uusia näkökulmia ja on tukenanne matkalla kohti toimivampaa tiimityötä. Etenkin se muistuttaa, kuinka tärkeä jokainen tiimin jäsen on ja miten paljon tiimissä on voimaa!

TILAA TIIMIN VOIMA VARHAISKASVATUKSESSA -KIRJA TÄSTÄ.

Artikkelin avainsanat:

tiimin voima varhaiskasvatuksessa, tiimityö, hyvinvointi, lämmin vuorovaikutus

Arkisto:

2024

2023

Marraskuu

Lokakuu

Syyskuu

Elokuu

Kesäkuu

Toukokuu

Huhtikuu

Maaliskuu

Helmikuu

Tammikuu

2022

Joulukuu

Marraskuu

Lokakuu

Syyskuu

Elokuu

Kesäkuu

Toukokuu

Huhtikuu

Maaliskuu

Helmikuu

Tammikuu

2021

Joulukuu

Lokakuu

Syyskuu

Elokuu

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.