Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.

Ilmaiset koulutukset varhaiskasvatuksen ammattilaisille tänä syksynä - ilmoittaudu mukaan ja kutsu kollegasi!

26.8.2021

Järjestämme tänä syksynä koulutuksia verkon välityksellä. Jaa koulutukset kollegallesi: koulutukset ovat ilmaisia.

Osallistuminen edellyttää ilmoittautumista Zoomin sivulla. Huomaathan, että webinaareista ei useimmiten tule tallenteita, eli muista osallistua tapahtuma-aikaan.

VEPP-kehä lapsen myönteisen kasvun ja oppimisen tukena

Keskiviikkona 8.9. klo 18-19 Zoomissa


Hyvässä oppimisympäristössä on turvallinen olo, arvostetaan toisia ja koetaan paljon iloa. Varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen myönteisillä oppimiskokemuksilla luodaan hyvät juuret lapsen opinpolulle.

Tässä webinaarissa KT Samuli Ranta kertoo, miten voit tukea lasten oppimista ja hyvinvointia ja kehittää pedagogista toimintaa päiväkodissa. Esillä ovat niin opettajan suhde lapseen, positiiviset oppimiskokemukset, lapsen autonomian tukeminen, lasten vuorovaikutussuhteet kuin aikuisten väliset vuorovaikutussuhteet.

Pääset kuulemaan, miten voit hyödyntää oman toiminnan arviointiin ja kehittämiseen soveltuvaa VEPP-kehää, eli varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen positiivisen pedagogiikan jatkuvan kehittämisen arviointityökalua. Webinaarissa tutustutaan VEPP-kehän sisältöihin ja siihen, kuinka voit hyödyntää sitä oman ammatillisen kasvusi tueksi ja lapsen hyvinvoinnin ja oppimisen huomioimiseksi.

Samuli Ranta on Itä-Suomen yliopistossa työskentelevä yliopistotutkija, joka on aktiivisesti ottanut kantaa varhaiskasvatuksen ongelmakohtiin ja haluaa olla mukana kehittämässä varhaiskasvatuksen pedagogiikkaa. Häneltä ilmestyy syyskuussa Kasvun juuret - Miten tuen lapsen oppimista ja hyvinvointia? -kirja, jossa pureudutaan oppimisen ja hyvinvoinnin perustaan tutkimustietoon pohjautuvien teemojen avulla.

Ilmaiswebinaari toteutetaan Zoomissa ja paikkoja on rajoitetusti.

Ilmoittaudu mukaan tästä>>


Varhaiskasvattajien Fanni-tunnetaitowebinaari: Rakentava riitely

Keskiviikkona 15.9. klo 18-19 Zoomissa


Miten auttaa lapsia selvittämään riitojaan rakentavasti varhaiskasvatuksen arjessa?

Rakentava riitely on tärkeä sosiaalinen taito. Se lisää osapuolten välistä myötätuntoa toisiaan kohtaan ja auttaa löytämään ratkaisuja, jotka aidosti parantavat tilannetta. Rakentavassa riitelyssä olennaista on oman tarpeen ilmaiseminen toiselle kunnioittavalla tavalla toisen käyttäytymiseen keskittymisen ja syyttelyn sijaan.

Vihaisena on vaikeaa toimia rakentavasti, sillä kiukun tunne yllyttää lasta hyökkäämään fyysisesti tai ilkeillä sanoilla. Toisen asemaan asettuminen on vaikeaa. Taito vetäytyä tunteiden kuumentuessa on tärkeä, jotta oppii hallitsemaan sitä, mitä tekee ja sanoo riidan aikana. Tässä webinaarissa kuulet, miten lasten kanssa voidaan harjoitella rakentavan riitelyn taitoja: omien tunteiden ja tarpeiden sanoittamista, tunnesäätelyä ja anteeksi pyytämistä.

Webinaarin vetävät Julia Pöyhönen ja Heidi Livingston, jotka ovat lasten kehitykseen ja vanhemmuuden tukemiseen erikoistuneita psykologeja. Heidän luotsaamansa FamilyBoost-yritys on saanut laajasti kiitosta työstään lapsiperheiden ja ammattilaisten tueksi. Heiltä ilmestyy webinaarin aiheesta Fanni ja kiukkuiset kaksoset -satukirja, joka on jatkoa suositulle Fanni-tunnetaitosarjalle.

Ilmaiswebinaari toteutetaan Zoomissa ja paikkoja on rajoitetusti. Webinaarista otetaan myös tallenne, jonka Varhaiskasvatuksen Tietopalvelun kirjakerhon jäsenet pääsevät katsomaan rajatuksi ajaksi 29.9. alkaen.

Ilmoittaudu mukaan tästä>>

TYÖHYVINVOINTI:


Työhyvinvointiwebinaarisarjan osa 1/ 3: Aivosi tarvitsevat tauon

Torstaina 9.9. klo 18-19 Zoomissa


Miksi työn tauottaminen on aivoille niin tärkeää? Mitä aivoissa oikein tapahtuu, kun pidämme taukoa työstä?

Tutkijat ovat selvittäneet erilaisten taukojen vaikutusta työskentelyyn. He ovat tarkastelleet toisaalta työn kuormittavuudesta toipumista ja toisaalta tauon antamaa buustia kehon ja mielen toiminnalle. Tässä webinaarissa kuulet tieteellisiä perusteluja sille, miksi tauko on tärkeä ja myös tuottava osa työtä. Lisäksi saat tietää, miten taukokulttuuria on mahdollista kehittää paremmaksi.

Webinaarin vetää kasvatustieteen professori ja aivotutkija Minna Huotilainen. Häneltä ilmestyy webinaarin aiheesta kirja Aivosi tarvitsevat tauon - Taukokulttuurin elvytysopas.

Ilmaiswebinaari toteutetaan Zoomissa ja paikkoja on rajoitetusti. Webinaari järjestetään yhteistyössä Tuuma-kustannuksen kanssa.

Ilmoittaudu mukaan tästä>>


Työhyvinvointiwebinaarisarjan osa 2/3: Näin tuet mielesi palautumista arjessa

Torstaina 16.9. klo 18-19 Zoomissa


Onko kelausnappi jumissa? Eikö lepokaan tunnu kohentavan kuormittunutta oloa?

Tässä webinaarissa PsM Anniina Virtanen kertoo tutkimustietoon pohjaten, miten voit konkreettisesti edistää palautumistasi arjessa. Psykologinen palautuminen auttaa elpymään työn rasituksista ja tavoittelemaan tasapainoa työn ja muun elämän välillä. Onnistunut palautuminen katkaisee stressin kasaantumisen kehän ja ehkäisee uupumusta ja muita pitkittyneeseen stressiin linkittyviä terveyden ja hyvinvoinnin ongelmia. Se voi myös auttaa parantamaan suorituskykyä ja hyvinvointia silloinkin, kun voit jo ihan hyvin. Palautuminen ei ole vain työkyvyn ylläpitoa ja ongelmien ennaltaehkäisyä, vaan se voi auttaa elämään kokonaisuudessaan onnellista ja merkityksellistä elämää.

Anniina Virtanen on Työterveyslaitoksella tutkijana työskentelevä psykologi, joka tekee väitöskirjatutkimusta psykologisesta palautumisesta. Häneltä ilmestyy syyskuussa teos Psykologinen palautuminen, joka tutustuttaa sinut psykologisen palautumisen perusteisiin ja palautumista edistäviin kokemuksiin.

Ilmaiswebinaari toteutetaan Zoomissa ja paikkoja on rajoitetusti. Webinaari järjestetään yhteistyössä Tuuma-kustannuksen kanssa.

Ilmoittaudu mukaan tästä>>


Työhyvinvointiwebinaarisarjan osa 3/3: Mielen hyvinvointi - miten voit auttaa itse itseäsi?

Torstaina 7.10. klo 18-19 Zoomissa


Haluaisitko oppia ohjaamaan itseäsi elämän aallokoissa ja tietää, mitkä asiat vaikuttavat mielesi hyvinvointiin?

Yleensä hyvinvoiva ihminen muun muassa pystyy säätelemään tunteitaan kohtalaisessa paineessakin, näkee enemmän kuin yksi tai kaksi vaihtoehtoa pulmatilanteissa, osaa toimia tilanteeseen sopivalla tavalla ja isommassa mittakaavassa onnistuu myös hiljalleen ohjaamaan elämäänsä suuntaan, jota voi itse pitää arvokkaana ja hyvänä. Siitä huolimatta kurja olo ja psyykkinen oireilukin voi ajoittain nostaa päätään, ja tarvitaan täsmäkeinoja tilanteen helpottamiseen.

Tässä webinaarissa kuulet, miten voit hyödyntää lyhytterapeuttista itsehoitoa oman elämäsi tutkimiseen ja toistuvien asioiden havaitsemiseen. Kun näet, mitä pinnan alla tapahtuu, sinun on paljon helpompi huomata, mitä voisit tehdä toisin. Monien tavallisten oireiden ja ongelmien takana ei ole sen kummempaa kuin piintyneitä käsityksiä omasta itsestä ja elämästä ja paikoilleen juuttuneita, tilanteesta toiseen samanlaisina toistuvia selviytymisen keinoja

Webinaarin vetävät PsL Liisa Uusitalo-Arola ja PsT Katri Kanninen, jotka ovat kognitiivis-analyyttisia (KAT) kouluttajapsykoterapeutteja. He ovat jo pitkään kehittäneet lyhytpsykoterapeuttista työskentelytapaa, joka käynnistää pysyvän muutoksen parempaan. Heiltä ilmestyy lokakuussa teos Terapian tarpeessa?

Ilmaiswebinaari toteutetaan Zoomissa ja paikkoja on rajoitetusti. Webinaari järjestetään yhteistyössä Tuuma-kustannuksen kanssa.

Ilmoittaudu mukaan tästä>>

Kirjailijoiden kuvat: Heidi Strengell, Katri Kannisen kuva Marina Gargi, Samuli Rannan kuva Marko Junttila

Artikkelin avainsanat:

koulutukset, positiivinen pedagogiikka, fanni, työhyvinvointi

Arkisto:

2024

2023

Marraskuu

Lokakuu

Syyskuu

Elokuu

Kesäkuu

Toukokuu

Huhtikuu

Maaliskuu

Helmikuu

Tammikuu

2022

Joulukuu

Marraskuu

Lokakuu

Syyskuu

Elokuu

Kesäkuu

Toukokuu

Huhtikuu

Maaliskuu

Helmikuu

Tammikuu

2021

Joulukuu

Lokakuu

Syyskuu

Elokuu

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.