Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.

Elämää lapsen tasolta

19.8.2022

Jäsenemme kertoo


Marjuska Lapinsalon päivät ovat vauhdikkaita. Ne sisältävät paljon uteliaisuutta ja innokkuutta uusia asioita kohtaan. Syynä tähän ovat tietenkin suurelta osin lapset, jotka innostuvat kaikesta. ”Lapset tekevät työn teosta mielekästä ja se kantaa eteenpäin.”

Lapsilta saatu välitön palaute toimivat Marjuskan mielestä tärkeänä työkaluna arjen suunnittelussa ja toteuttamisessa. ”Saan voimaa näistä ihanista kohtaamisista lasten kanssa. Nautin syvällisistä keskusteluista heidän kanssaan ja siitä, kun elämää tarkastellaan lasten tasolta.” Hän nauttii seurata lasten uteliaisuutta elämään sekä heidän kasvua ja kehitystään.

Myös jutustelu työkavereiden kanssa on tärkeää ja erityisesti onnistumisten jakaminen. ”Ne vahvistavat omia kykyjä opettajan työssä.” Marjuskalle onkin tärkeää, että tiimin jäsenillä on mahdollisuus hyödyntää omia vahvuuksia. Hänen mukaansa se mahdollistaa jokaisen kukoistamisen.

Marjuska on ollut Varhaiskasvatuksen Tietopalvelun jäsen pari vuotta ja kokee ammattikirjojen olevan työhyvinvoinnin ja jaksamisen kulmakivi. ”Ammattikirjallisuus tukee omaa opettajuutta, joten suosittelen ammattikirjojen lukemista lämpimästi.” Kirjat tarjoavat Marjuskalle paljon oivalluksia ja kirkastavat varhaiskasvatukseen liittyvän tiedon laajaa kirjoa. Ammattikirjojen etu on hänen mielestään se, että kirjojen kautta saa päivitettyä kätevästi omaa osaamista. Kun osaaminen päivittyy, soveltaa vinkkejä myös lähes huomaamatta käytännön työhön. Teoria ja käytännön työ alkavat kulkemaan käsikädessä.

”Pidän erityisesti kirjoista, joissa on koottuna erilaisia artikkeleita. Näiden ammattikirjojen kautta voin tarttua johonkin teemaan, josta haluan vahvistusta työhön. Hyvä esimerkki tällaisesta kirjasta on tänä vuonna ilmestynyt Ilmaisun ilo -kirja.” Marjuska kiittelee, että kirjan artikkelit ovat olleet helppolukuisia ja niitä on ollut mielekästä lukea. Viimeksi Marjuska luki aivotutkija Minna Huotilaisen Näin aivot oppivat -kirjan. Hän suosittelee kirjaa kaikille varhaiskasvatuksessa työskenteleville. ”Kirja avaa silmät siitä, miten lasten oppimista voidaan tukea.”

Marjuskan lempiasia Varhaiskasvatuksen Tietopalvelussa on kauden kirja, josta hän saa tietoonsa alan kuuman perunan eli uusimman ammattikirjan. Hän myös uppoutuu välillä verkkokauppaan selaamaan uusimpia teoksia. ”Haluan tietää, mistä kirjoista alalla puhutaan”, perustelee Marjuska.

Marjuska suosittelee valikoimastamme erityisesti näitä!


1. Positiivinen pedagogiikka varhaiskasvatuksessa
2. Haastavat kasvatustilanteet | Tutustu myös koulutussarjaan
3. Näin aivot oppivat

MARJUSKA LAPINSALO toimii varhaiskasvatuksen opettajana integroidussa erityisryhmässä Helsingissä ja opiskelee työn ohessa varhaiskasvatuksen maisteritutkintoa Tampereella.

Artikkelin avainsanat:

varhaiskasvattaja kertoo, jäsenemme kertoo, jäsenyys

Arkisto:

2024

2023

Marraskuu

Lokakuu

Syyskuu

Elokuu

Kesäkuu

Toukokuu

Huhtikuu

Maaliskuu

Helmikuu

Tammikuu

2022

Joulukuu

Marraskuu

Lokakuu

Syyskuu

Elokuu

Kesäkuu

Toukokuu

Huhtikuu

Maaliskuu

Helmikuu

Tammikuu

2021

Joulukuu

Lokakuu

Syyskuu

Elokuu

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.