Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.

Varhaiskasvatuksen tiimissä jokainen on arvokas

9.1.2023

Työpäiväsi aikana tunnistat herkästi lapsien tarpeet. Joku kaipaa myötätuntoa, toinen syliä ja kolmas rohkeutta jännittävässä tilanteessa. Sensitiivisyytesi ohjaa toimintaasi näissä tilanteissa ja parhaassa tapauksessa lapsen haastava tunne on helpottanut. Sensitiivisyys tukee hyvin aikuisen ja lapsen välistä vuorovaikutusta, joten on luonnollista, että se on tärkeä osa myös aikuisten välistä vuorovaikutusta. Liisa Ahosen Tiimin voima varhaiskasvatuksessa -kirjassa sensitiivisyys vahvistetaankin yhdeksi tiimin tärkeimmäksi voimavaraksi!

Sensitiiviset tiimin jäsenet tunnistavat paremmin toistensa tunteita ja tarpeita ja osaavat huomioida ne toiminnassaan. Tällä on suora yhteys siihen, kuinka lämmin vuorovaikutusilmapiiri tiimissänne muodostuu. Lämpimään vuorovaikutukseen kannattaa panostaa, sillä sen myötä tiimi alkaa kannatella jäseniään. Lämmin vuorovaikutus auttaa näkemään jokaisen tiimin jäsenen yhtä arvokkaana. Kuka meistä ei haluaisi olla osa tiimiä, jossa onnistumisia juhlitaan yhdessä ja ammatillista osaamista jaetaan ilolla?

Voit edistää lämmintä vuorovaikutustapaa jokaisessa kohtaamisessa työkavereidesi kanssa. Nämä kolme askelta ovat tärkeimmät: kysy, kuuntele ja välitä. Panosta tänä keväänä näihin ja tuet koko tiimin hyvinvointia. Samalla välität lapsille esimerkin, joka voi säilyä heidän mielessään läpi elämän: teemme yhdessä ja onnistumme yhdessä.

Liisa Ahoselta ilmestyy viimein uusi toivottu kirja Tiimin voima varhaiskasvatuksessa. Teos vie tiiminne työssäjaksamisen uudelle tasolle ja auttaa ennen kaikkea tekemään töitä yhdessä lasten hyväksi!

TILAA TIIMIN VOIMA VARHAISKASVATUKSESSA -KIRJA TÄSTÄ.

Artikkelin avainsanat:

tiimityö, tiimityön kehittäminen, toimiva tiimi, lämmin vuorovaikutus, sensitiivisyys, tiimin voima varhaiskasvatuksessa

Arkisto:

2024

2023

Marraskuu

Lokakuu

Syyskuu

Elokuu

Kesäkuu

Toukokuu

Huhtikuu

Maaliskuu

Helmikuu

Tammikuu

2022

Joulukuu

Marraskuu

Lokakuu

Syyskuu

Elokuu

Kesäkuu

Toukokuu

Huhtikuu

Maaliskuu

Helmikuu

Tammikuu

2021

Joulukuu

Lokakuu

Syyskuu

Elokuu

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.