Haluatko tiedon uusimmista ammattikirjoista ja tarjouksista? Tilaa uutiskirjeemme.

Viisi kirjavinkkiä kesään

Kirjoittanut: Karoliina Ahonen - 30.5.2022

Lukemisesta ei kannata pitää lomaa kesällä!

Lukeminen rentouttaa, vähentää stressiä ja avaa uusia näkökulmia elämään. Mukaansatempaava kirja auttaa palautumaan ja irrottautumaan työstä.

Mitä sinä aiot lukea tänä kesänä? Ota tästä haltuun meidän viisi kirjavinkkiämme:


1. Anniina Virtanen: Psykologinen palautuminen

Onko kelausnappi jumissa? Eikö lepokaan tunnu kohentavan kuormittunutta oloa? Psykologisesta näkökulmasta katsottuna palautumisen ei tarvitse olla pelkkää tasaista hissuttelua. Tämä kirja tarjoaa sinulle tutkimustietoon pohjautuen konkreettisia ideoita palautumisen edistämiseen. Pääset tutustumaan psykologisen palautumisen perusteisiin ja palautumista edistäviin kokemuksiin.

TUTUSTU LISÄÄ


2. Emilia Kujala: Suorittajan mieli

Haluaisitko joskus laskea rimaa? Suosittu psykoterapeutti tietää, mistä puhuu. Kirja tarjoaa uusia oivalluksia ja hyvät käytännön työkalut lempeämmän ja joustavamman suhtautumisen opetteluun. Lukijan tukena ovat kokemusasiantuntijoiden kertomukset ja kirjailijan oma ääni niin ammattilaisena kuin itsekin ylikontrolliin taipuvaisena suorittajahmisenä.

TUTUSTU LISÄÄ


3. Tiia Trogen: Positiivinen kasvatus

Tämä käytännönläheinen teos opastaa kasvattajia toteuttamaan positiivista kasvatusta arjessa. Kirjasta saa helposti toteutettavia työkaluja, joiden avulla voi lisätä lapsen ja aikuisen yhteyttä, opettaa hyvinvointi- ja tunnetaitoja sekä puuttua rakentavasti ei-toivottuun käyttäytymiseen.

TUTUSTU LISÄÄ


4. Liisa Uusitalo-Arola: Uuvuksissa

Tämä kirja on työkalupakki, johon voit tarttua, kun huomaat, että voimasi ovat vähenemässä. Se tarjoaa sinulle käytännönläheisen ja arjessa koetellun, mutta myös tutkimukseen nojautuvan mallin, miten voit nousta uupumuksesta ja luoda itsellesi paremmin istuvan elämän. Kirjan avulla opit huomaamaan, milloin sinun on aika pysähtyä tai ainakin hidastaa tahtia ja tehdä tarpeelliset muutokset.

TUTUSTU LISÄÄ


5. Minna Huotilainen ja Mona Moisala: Keskittymiskyvyn elvytysopas

Etkö pysty enää keskittymään? Poukkoiletko pikkuhommasta toiseen ja huomaat tehneesi jotain ilman että ajatus on ollut lainkaan mukana? Vaikket enää pystyisikään lukemaan kokonaista kirjaa, tämän kirjan pystyt kyllä. Ja samalla elvytät kuolemankielissä olevan keskittymiskykysi!

TUTUSTU LISÄÄ

Koko kirjavalikoimamme löydät täältä.

Varhaiskasvatuksen Tietopalvelu toivottaa ihania kesäisiä lukuhetkiä!

Artikkelin avainsanat:

kirjavinkit, kesä, rentoutuminen

Arkisto:

2024

2023

Marraskuu

Lokakuu

Syyskuu

Elokuu

Kesäkuu

Toukokuu

Huhtikuu

Maaliskuu

Helmikuu

Tammikuu

2022

Joulukuu

Marraskuu

Lokakuu

Syyskuu

Elokuu

Kesäkuu

Toukokuu

Huhtikuu

Maaliskuu

Helmikuu

Tammikuu

2021

Joulukuu

Lokakuu

Syyskuu

Elokuu

Chat - Asiakaspalvelija on paikalla

  • Hei, miten voin auttaa? Kirjoita kysymyksesi alla olevaan laatikkoon ja paina lähetä.